• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bilge-Der Tesettür Semineri Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler arasında yer alan Bilge Der (Bilge Eğitim Derneği) tesettür semineri verdi.

Bilge Der Genel Sekreteri M. Ali Altun tarafından verilen seminerde tesettür meselesinin yeni ortaya atılmış bir mesele olmadığı vurgulandı. Müslüman kadınların tesettürden uzaklaştırılması için moda, sanat, medeniyet, toplum, adet ve devrimler gibi kavramların kullanıldığını belirten Altun, Müslümanların bu tür kavramlarla oyunlara gelmemesi ve şeytanın oyun ve desiselerine karşı dikkatli ve uyanık olmaları gerektiğini vurguladı.

 

Tesettür Müslüman Kadınları Korur 
Tesettürün insanlığın atası Hz. Âdem ve annemiz Hz. Hava ile başlayan bir konu olduğunu söyleyen Altun, İslam Peygamberi Hz. Muhammed`in (sav) Kaynuka Yahudilerini tesettür meselesinden ve tesettüre yapılan hakaretten dolayı sürdüğünü ifade etti. "Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü`minlerin kadınlarına, dışarı çıkarken üstlerine örtü almalarını söyle; bu onların hür ve namuslu bilinmelerini ve bundan dolayı incitilmemelerini daha iyi sağlar. Allah bağışlar ve merhamet eder." Ahzap 59. Ayetini hatırlatan Altun, tesettürün Müslüman kadınları koruma altına aldığını söyledi. Altun, "Müslüman kadınlar Allah`ın yasalarına riayet ederek, Allah`ın istediği gibi giyinerek kendilerini de Allah`ın koruması altına almış olurlar, ahlâkî boyutu düşük olan insanların eziyetlerinden de korunmuş olurlar. Hem kendileri korunmuş olurlar, hem de insanların hevâ ve heveslerine engel olmuş olurlar." dedi.

 

Allah`ın Hükmettiği Şeyde Muhayyerlik Yoktur 
Müslümanım diyen kadınlar, Allah`ın emirlerine boyun eğerek tertemiz bir hayat yaşamak istiyorlarsa, kılık ve kıyafetlerini Allah ve Resulünün belirlediği şekle göre tercih etmek zorundadır" diyen Altun, yaşanılan ortam, coğrafya, çağ ve şartlar ne olursa olsun hiçbir şeyin Allah`ın insanlar üzerindeki haklarını düşüremeyeceğini ifade etti. Allah ve Resulünün hükmettiği bir işte muhayyerlik hakkının, seçim hakkının kalmayacağını belirten Altun, "Elleriniz, yüzleriniz, bedenleriniz belli olmayacak şekilde giyinmeniz gerekmektedir. Tüm bedeninizi bir örtü içine sokup, böylece Müslümanların sizi hür ve iffetli olarak tanımaları ve eziyete uğramamanız için bu sizin hakkınızda daha hayırlıdır." sözleriyle tesettürün şekli ve mahiyetini anlattı.

 

Allah`ın (c.c) temel bir dinî emri olan tesettürün başka türlü anlatılarak yasaklanmaya çalışıldığını söyleyen Altun, "Bu dinî bir özellik taşımıyor, bu siyasî bir özellik arz ediyor" sözlerinin utanç verici olduğunu kaydetti. `Zaruret var, başımızı açmadan okuyamıyoruz bizler de, başımızı açalım` denilmemesi gerektiğini ve tesettürün çıkarılmasıyla avret yerlerinin açılmasının haram olduğunu söyleyen Altun, zaruret halinin arkasına sığınılmasının doğru olmadığını kaydetti. 

 

M. Salih Özcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir