• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyanet-Sen Mersin şubesinden Gezi Parkı olaylarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Mersin Şubesi, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayların, hak aramaktan çıkıp hakkın gasp edildiği olaylara dönüştüğünü belirtti.

 

Görgülü, çevreye duyarlı kişi ve gurupların sivil itaatsizlik olarak görülebilecek eylemi provokatörlerin devreye girmesiyle marjinal gurupların ve Türkiye'nin huzuruna kastedenlerin başrol oynadığı bir senaryoya dönüştüğünü söyledi.

 

Olayların bugün ulaştığı nokta itibariyle eylemlerin hak talebi olmaktan çıkıp doğrudan hak gaspına dönüştüğüne dikkatleri çeken Görgülü, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Özellikle büyük şehirler olmak üzere esnafın işyerini açması engellenerek evine ekmek götürme hakkı, ambulansların önü kesilerek tedavi hakkı, medya araçları yakılarak basın hürriyeti ve haber alma özgürlüğü, öğrencilerin okullara ve dershanelere gitmesi imkansız hale getirilerek eğitim hakkı ve turistler dahil insanların seyahat etme özgürlüğü gasp edilmiştir" dedi.

 

Görgülü, Muhalefet partileri ve meclis dışındaki bazı siyasi partilerin ortaya konan kaos çabasını kendilerine oy devşirme süreci olarak görmemeleri gerektiğini kaydetti. Görgülü, diğer taraftan başta sosyal medya araçları olmak üzere çeşitli yollarla topluma yalan-yanlış bilgi aktaran ve bu yöntemle eylemin sivil itaatsizlik özelliğini kaybetmesine neden olan kişi ve camialar milletin bunları not ettiğini hatırlarından çıkarmadan tavırlarını değiştirmelidir" diye belirtti. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir