• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl’ün Merkez ilçesine bağlı Sancak beldesinde 12 yaşından beri çiftçilik yapan 60 yaşındaki Ramazan Ariş, bu yılki hasılatın normal olduğunu ancak gelirin gideri karşılamadığını belirtti.

 

Çiftçi Ariş, bu durum böyle giderse hayvanlarını satacağını belirtti.

“Çiftçinin durumu kötü, destek gördüğümüz yok”

Çiftçi Ramazan Ariş, ”Çiftçilik yapıyoruz, kış için hazırlık yapıyoruz. Hasılat ne iyi ne kötü, normal. Gelir gideri karşılamıyor. Bir tek balya şuanda 110 lira. Bir balya iki hayvana yetmez. Çiftçinin durumu çok kötü. Hiçbir destek gördüğümüz yok. 60 yaşındayım, 12 yaşımdan beri çiftçilik yapıyorum. Yaklaşık 40 yıldır bu işi yapıyorum. Bu meslek babadan bize gelmiş.” dedi.

Geçen yıl kuraklık çoktu”

Çiftçi Ariş; “Bu yıl geçen yıla göre daha iyidir. Geçen yıl kuraklık çoktu. Motorun saati 600 lira. Şuan bir tek balyanın yapılışı 8 lira. 3 dönümden 22 adet balya çıkmış. Emeğin karşılığı yoktur. Üç tane dana satıyoruz. 100 adet balya 10 bine mal oluyor. Bir şey alınmıyor. Hayat pahalılığı çok, geçim zor. 20 adet süt hayvanım var, 15 tanesini satmayı düşünüyorum. Besleyemiyorum. Sütün kilosunu 5 liradan satıyoruz. Kurtarmıyor, hiçbir şekilde kurtarmıyor. Bir ilaç alıyorsun eczaneden en düşüğü 200-300 lira.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız