• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
Elon Musk fikrini değiştirdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elon Musk, Twitter'ı satın almaktan vazgeçtiğini duyurmasının ardından Twitter, Tesla CEO'su Musk'a dava açacağını açıkladı.

Sahte hesaplar konusunda yeterli bilgi edinemediği gerekçesiyle Elon Musk, 44 milyar dolarlık teklifte bulunduğu Twitter’ı  satın almaktan vazgeçtiğini duyurdu.

Elon Musk’ın bu kararından sonra taraflar arasında hukuk mücadelesinin yaşanması bekleniyor.

Twitter, anlaşmadan vazgeçtiği için Musk'tan 1 milyar dolarlık tazminat alma hakkı bulunmasına rağmen Musk'a dava açmayı tercih etti.

Sahte ya da spam hesaplar!

Musk'ın avukatı Mike Ringler, Twitter yönetim kuruluna gönderdiği mektupta müvekkilinin yaklaşık iki aydır sosyal medya platformundaki "sahte ya da spam" hesapların yaygınlığını görmek için veri talebinde bulunduğunu söyledi. Mike Ringler’a göre; "Twitter bu bilgileri vermedi ya da vermeyi reddetti."

Musk’ın avukatı "Twitter Musk'ın taleplerini görmezden geldi, bazen de gereksiz yere reddetti" ifadelerini kullandı.

Musk'ın satın alma anlaşmasını feshetmesinin ardından Twitter tarafından ilk tepki geldi.

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Taylor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Twitter Yönetim Kurulu, Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi tamamlamayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor." ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir