• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Almanya’dan geriye dönüş hamlesi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enerji krizi yaşayan Avrupa, çevreciliği bir kenara bırakıp tekrar kömürle çalışan elektrik santrallerini devreye alıyor. Büyükbaş hayvanların çıkardığı gazı bile iklim değişikliği bahanesiyle engellemeye çalışan küreselcilerin bu tavrı iki yüzlülük olarak yorumlandı. 

Almanya’da enerji güvenlik sorunu haline geldi!

Almanya’da enerjinin ulusal güvenlik sorunu haline gelmesiyle birlikte Enerji Güvenliği Yasası’ndaki değişiklik Alman meclisi tarafından onaylandı.

Değişiklikle ilgili Almanya hükümeti “Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal eden Ukrayna'ya saldırısı ve Rus gaz arzını kısması, enerji piyasalarında büyük karışıklıklara yol açıyor. Şu anda gaz tedarikinde bir kesinti var. Tedarik durumu önemli ölçüde kötüleşti.” Açıklamasında bulundu.

“Kendimizi daha kötüsüne hazırlıyoruz”

Ekonomi ve İklim Bakanı Robert Habeck de, dün açıklama yaparak “Kendimizi enerji piyasalarındaki durumun daha da kötüleşmesine hazırlıyoruz. Gaz piyasasındaki durum gergin ve ne yazık ki durumun kötüleşmesini göz ardı edemeyiz. Bu yüzden enstrümanlarımızı keskinleştiriyor ve kendimizi hazırlıyoruz.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir