• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Sağlıkçılara şiddetin kaynağı kim, alim(!) doktorlar mı, cahil(!) halk mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Mesut TUNCE

Hep denir ki, 'cehalet bilgisiz olmak değildir. Ebu Cehil kendi toplumunun en bilgili insanlarından birisiydi.' Gün geçmiyor ki bu tespitin haklılığını ispatlayan bir olay yaşanmasın.

Üniversite okuyup da doktor olduğu için kendini içinden çıktığı halktan üstün gördüğü anlaşılan bir zat, geçtiğimiz gün sosyal medyayı ayağa kaldıran bir paylaşımda bulundu. 

Paylaşımda kanamalı bir gebenin hayatının kurtarıldığı, aynı anda 25 kişinin 2 saat boyunca uğraştığı aktarıldıktan sonra, BİZLER SİZİN GİBİ CAHİL VE VANDAL HALKA FAZLAYIZ diye final yapılıyor.

Peki bu doktoru halktan üstün kılan şey nedir? Halkın vergisiyle aldığı maaş karşılığında yerine getirdiği doktorluk görevi mi? Yoksa halkın geneli tarafından bilinmeyen latince terimlerle dolu kitaplar okuması mı? Ya da bir asgari ücretlinin aldığı maaşın yaklaşık en az 4 katını alıyor alması mı?

Eğer doktorluk unvanına güveniyorsa, bilsin ki ona o unvan, halka hizmet etmesi için verildi, halkı aşağılaması için değil. Sizin gibi halkı aşağılayan doktorlar yüzünden, görevini hakkıyla yerine getiren doktorlar da şiddete maruz kalıyor.

Okuduğu kitapların çokluğuna güveniyorsa, bilsin ki, bir flash bellek onun bildiğinin yüzlerce katı bilgiyi içinde barındırır, ancak o bilgi ona fayda sağlamadığından hiç bir anlam ifade etmez. Okuduğunuz kadar değil, okuduğunuzu anladığınız kadar ilim sahibisinizdir. Eğer okuduğunuz kitaplar, size insana saygıyı öğretememişse, hiç bir şey öğrenemediğinizi varsayma hakkımız olacaktır.

Eğer maaşına güveniyorsa, bilsin ki halkımız insanları kazandıkları paranın miktarına göre değerlendirmez. Kendini bu mikyasla değerlendirenler de, bu halk tarafından itici ve sevimsiz bulunur.

Eğer doktor bey bu hakaretlerini, sağlıkçılara yönelik şiddet vakalarının artmasından duyduğu üzüntüyle meşrulaştırmaya çalışacaksa, o durumda soracağımız soru şudur. Doktor bey, tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan. Şöyle ki:

Bu tip doktorlar hastaları aşağıladığı için mi sağlıkçılara şiddet vakaları artıyor, yoksa sağlıkçılara şiddet uygulandığı için mi doktorlar hastalarını aşağılıyor. İslam medeniyetinin kadim kültüründen gelen vatandaşımızın ilim ve bilim ehline hürmeti malum olduğuna göre, bu sorunun cevabı aşikar değil midir?

Elbette ki sağlık çalışanlarına şiddeti kınıyor ve tasvip etmiyoruz, ancak şunu da ifade etme zorunluluğu hissediyoruz ki: Doktorsanız bir doktor gibi davranmasını, içinden çıktığınız halka hürmet ve hoşgörü göstermeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. Aksi taktirde, şiddete uğrayan her sağlık çalışanın vebali sizin ve sizin gibilerin boynunda olacaktır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir