• DOLAR 32.295
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2466.542
  • ...
Bayram sevincine en çok çocuklar ortak oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'in Artuklu ilçesinin Ortaköy Mahallesi'nde bayram sevincini en çok çocuklar yaşadı.

Çocukların en çok dikkat çektiği nokta ise "Kur'an-ı Kerim'e bayramdan sonra devam etmek" oldu.

Sabah erkenden kalkıp Cami'de bayram namazını idrak ettiğini söyleyen Yakup Atılmış, "Tüm Müslümanların bayramını kutluyorum. Bugün sabah erken kalktık, camiye gidip namazımızı kıldık ve dua ederek Allah'a şükrettik." dedi. Bayramdan sonra da camide Kur'an-ı Kerim derslerine devam edeceklerini ifade eden Atılmış, tüm çocukları Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmeye çağırdı.

Aynı heyecanı taşıyan ve herkesi camiye Kur'an okumaya davet eden Ömer Aba, "Buradan tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Sabah erkenden kalkıp namazımızı kıldık, gezdik, tozduk, eğlendik. Bayram'dan sonra Kur'an okuyacağız, sizi de davet ediyoruz. Akrabalarımızı ziyaret ettik, şeker toplayıp gezdik. Kur'an okumaya devam edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

Bir başka Kur'an öğrencisi Hasan Atılmış, Bayram sevincini şöyle ifade etti:

"Bayram çok güzel. Keşke her gün bayram olsa. tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Çok eğlendik, gezdik, şeker topladık, camiye gidip namaz kıldık, çok güzeldi." şeklinde konuştu.

Bayramda akraba ziyaretine gittiklerini vurgulayan Kur'an öğrencisi Hüseyin Atılmış, "Sabah erken kalkıp namaza gittik, namazımızı kıldık, sonra akrabalarımıza gittik, şeker topladık, arkadaşlarla eğlendik. Bayram çok güzel geçti. Tüm Müslümanların bayramını kutlarım." diye belirtti.

Bir diğer Kur'an öğrencisi Bilal Atılmış, "Tüm Müslümanların bayramını kutlarım. Camiye erken gidip namazımızı kıldık. Şeker topladık, gittik eğlendik. Akrabalarımızı ziyaret ettik. Tüm İslam aleminin bayramını kutlarım." dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir