• DOLAR 32.399
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2400.75
  • ...
​Gaziantep'te bayram namazının ardından dualar eşliğinde kurbanlıklar kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurban Bayramı'na ulaşmanın mutluluğu ve sevinci yaşanırken vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camilere akın etti.

Kurban ibadetini yerine getirmek için Kurban Bayramı namazını kıldıktan sonra kesim alanlarına yakın bölgelerde kurulan hayvan pazarlarından kurbanlık alan vatandaşlar, kurbanlarını tekbirler eşliğinde kestiler.

Kurban Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşayan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren belediyeler tarafından kesim alanlarına gelerek kurban ibadetlerini yerine getirdi.

Pazar ve kesim girişlerinde sıkı tedbirler alınırken, kurbanlıklarını kesim alanlarına getiren vatandaşlar, kurbanlarını kestikten sonra evlerinin yolunu tuttu.

Kesim alanlarında bazı vatandaşlar kurbanlarını kendileri kesmeyi tercih ederken bazı vatandaşlar da kesim alanına gelen kasaplara kurbanlarını kestirdi.

Kurban kesim alanlarında da kurban kesme yoğunluğu yaşanırken kasaplar kurbanları hızla kesmek için yoğun çaba gösterdi.

Aldıkları kurbanları kesen vatandaşlar, kesilen kurban etlerinde fakirlerin paylarının olduğunu ifade ederek, evine et girmeyen fakirlerin unutulmaması gerektiğini söyledi.

“Kurban insanları Allah’a yaklaştırmaya vesile olan bir ibadettir”

Kurbanını kesmek için kesim alanına gelen Sait Gül, kurban etlerinde fakir ailelerin payının olduğunu belirterek, fakirlerle paylaşılan etler sayesinde bayramların daha güzel yaşanacağını ifade etti.

Gül, “Kurban bir ibadettir. Kurban Allah’a yaklaşmaktır. Kurbanın ne kanı ne de etleri Allah’a ulaşır. Allah’a ulaşacak olan onun hayrı ve sevabıdır. Kurban, insanları Allah’a yaklaştırmaya vesile olan bir ibadettir. Kurban da en doğrusu ve güzel olanı hepsinin fakir ve muhtaç ailelere dağıtılmasıdır. Çünkü kurban, et elde etmek için yapılan bir ibadet değildir. Evine et girmeyen vatandaşlarımızın evine et girmesi için yapılan bir ibadettir. Kurbanı kesen kişinin gücü yoksa, 3’te birini kendisi ve misafirleri için ayırır kalan diğer kısmını da dağıtır.” dedi.    

“Bayrama ulaştığımız ve ibadeti yerine getirdiğimiz için mutluyuz”

Herkesin fakirlere yardım etmekle mükellef olduğunu belirten Kemal Filiker ise, “Öncelikle tüm Müslümanların Kurban Bayramı mübarek olsun. Bayramımız iyi geçiyor. İnsanlar kurban ibadetini yerine getirmek için bir telaş içerisindeler. Bu bayrama ulaştığımız ve ibadeti yerine getirdiğimiz için mutluyuz. Ümmet-i Muhammed olarak fakirlere yardım etmekle mükellefiz. Kurban kesen herkes ‘Komşusu aç iken yatan bizden değildir’ hadisine muhataptır. Biz de kimsesizlere ve evine et girmeyenlere elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışacağız. Onlara etleri ulaştıracağız. Bunun haricinde hayır dernekleri aracılığıyla onlara da bağışta bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bayramlarının paylaşarak yaşanılması gerektiğini belirten Dede Kılıç, “Kurban Bayramı tüm İslam alemine hayır ve bereket getirsin. Kurban kesmeyen vatandaşlarımızın gelecek yıllarda kesmelerini umuyoruz. Fakirlerin kapısına eğer kurban eti giderse o zaman herkes bayramı yaşar. Eğer kurban kesen kişiler et yerken, onlar yemiyorsa bu pek bir şey ifade etmiyor. Önemli olan kurban etini onlarla paylaşarak, onların da et yemesini sağlamaktır. Böyle bir yardımlaşma yapılırsa o zaman bayramı hakkıyla yaşarız.” ifadelerine yer verdi.

“Fakirlerin kapısına kurban eti giderse bayram yaşanır”

Kurbanımızı kesmek için kesim alanına geldiğini ve vazifeyi yerine getirdiği için de mutlu olduğunu söyleyen Müslüm Karataş ise, “Kurbanımızı kesmek için buraya geldik ve vazifemizi yerine getirdiğimiz için de mutluyuz. Evine et girmeyen fakirlerin gözetilmesi gerekiyor. Allah’ın izniyle kestiğimiz kurbanın etlerinden onların paylarını onlara ulaştıracağız. Herkesin de böyle yapması gerekir ki, bayramları özünde yaşayabilelim.” şeklinde konuştu.              

Halil Bozkurt ve Mehmet Büyükılcı ise, yıl boyunca evine et girmeyen fakirlerin gözetilmesi gerektiğini ve unutulmamasını belirterek, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik etti. (İLKHA)

 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir