• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Güvendik'ten Kurban Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bayramların kırgınlık ve dargınlıkların son bulmasına vesile olan, birlik ve beraberlik, kardeşlik duygularını tazeleyen özel günler olduğunu hatırlatan Güvendik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli İstanbullular! Sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu, mutluluğumuzu ve kederlerimizi paylaşma, bütün bir toplum olarak kaynaşma günü olan bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz. Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, beni biz yapan yüce dinimizin rahmet kaynaklı çağrısına kulak verilip, yanı başımızdakinin fark edildiği ve gözetildiği, toplumda açılan sosyal yaraların sarıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı çok özel günlerdir.

Bu bayramda da gönül kapılarımızı hiç olmadığı kadar açmalı, güzellik ve kardeşlik adına ne varsa çoğaltmalıyız. Dostluklarımızı pekiştirmeli, çocuklarımızı harçlıklarıyla sevindirmeli, varlık ve hayır dualarına her zaman muhtaç olduğumuz aile büyüklerimizi ziyaret edip ellerini öpmeliyiz. Yine bu bayramın, Mescid-i Aksa ve İslam coğrafyasının hangi köşesi olursa olsun akan kan ve gözyaşının yerini sevincin aldığı ve ümmetin yeniden dirilişi için vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta İstanbullular olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyor, bayramın memleketimize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Bayramınız mübarek olsun." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir