• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bingöl'de bayram alışverişi yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkezde bayram alışverişi için çarşı pazara inen halk büyük yoğunluk oluşturdu.

Mehmet Yüksel Solmaz adlı vatandaş, bayram alışverişini yaptığını belirterek manevi bir hava yaşadıklarını söyledi.

Solmaz, "Bayramlarda eş, dost akraba, komşu ziyaretlerimizi yapalım. Çocuklarımızı sevindirelim, özellikle çocuklarımıza çikolatayı ikram edelim. Bizim çocukluk zamanımızda küçük şekerler vardı onu ikiye böldüğümüzde dünyalar bizim olurdu, mutlu olurduk. Çocuklarımıza çikolata verelim, küçük hediyeler verelim, bayramlaşalım, sünnetleşelim. İnşaallah güzel bir bayram olur. Rabbim bundan sonra İslam âlemine, ülkemize, memleketimize hayırlı bayramlar nasip eder inşaallah." dedi.

Bayram yoğunluğunu yaşandığı yerlerin başında terziler geldi. Kentteki terzilerden Elif Toprak da iş birliği yaptıkları mağazalar yoğun satış yaptıkları için kendilerinin de yoğun olduğunu ifade etti.

Toprak, "Mağazadan gelen ürünleri de bizim yapmamız vakit alıyor. Bayağı yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hatta gece saat 02.00-03.00’e kadar çalışıyoruz. Özel dikimlerimiz de var. Özel dikim fiyatlarımız 150 liradan başlıyor, modele göre değişiyor, bin liraya kadar çıkıyor fiyatlarımız. Tadilatlarda da ürüne göre fiyat veriyoruz, ürüne göre fiyatlarımız artıyor, değişkenlik gösteriyor." dedi.

Harun Karayiğit ve Alaattin Berk isimli vatandaşlar da fiyat pahalılığından şikayet etti.

Berber Ali Uçan da bayram yoğunluğu yaşadıklarını ifade etti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir