• DOLAR 34.159
  • EURO 38.19
  • ALTIN 2916.65
  • ...
Gazzeliler tüm ekonomik zorluklara rağmen kurbandan taviz vermiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede yaşayan Filistinliler, genelde maddi imkansızlık nedeniyle çarşı ve pazarlara yoğun olarak gidemiyor. Ancak yıl boyunca kurban parasını biriktiren ya da taksitle kurban alan bölge sakinleri, hayvan pazarlarını canlandırıyor.

Bireysel çabasıyla ibadetlerini yerine getirmeye çalışan Filistinlilerin yanı sıra, kurban alarak etlerini muhtaç ailelere dağıtan yardım kuruluşları da pazarlara hareketlilik katan alıcılardan.

Kurban bayramı hazırlıkları hakkında bilgi veren Filistin Tarım Bakanlığı Hayvancılık Hizmetleri Genel Müdürü Hassan Azzam, Gazze Şeridi'nde, Filistinlilerin ihtiyaçlarını karşılayacak sayıda kurbanlık hayvanın bulunduğunu söyledi.

- Taksitle kurban alımı imkanı

Bölgedeki ekonomik krize rağmen kurbanlık alımlarının iyi olduğunu ifade eden Azzam, çiftlik sahiplerinin alıcılara taksitle ödeme fırsatı gibi imkanlar sunduğunu aktardı.

Azzam, yardım kuruluşlarının da bayram boyunca kurban kesimi ve et dağıtımı konusunda aktif olacağını kaydetti.

Bakanlığın 40 gün önce bayram hazırlıklarına başladığını belirten Azzam, tüm şehirlerdeki çiftliklerin ziyaret edildiğini, hayvanların sağlıklı olup olmadığı konusunda kontrollerin yapıldığını ifade etti.

Hayvan pazarına kurbanlık getiren Filistinli Mecid Ukrayyim, bu yıl satışların iyi olduğunu söyledi.

Ukrayyim, "Zor ekonomik koşullara rağmen satışlardan memnunuz. İnsanlar önceki yıllarda olduğu gibi kurban almaya devam ediyor." dedi.

Ekonomi uzmanı Semir Ebu Mudellile de 15 yılı aşkın süredir devam eden Siyonist ablukası, Filistin içinde yaşanan siyasi ayrılık, dünyadaki fiyat pahalılığının Gazze'deki kötü ekonomik durumun sebeplerinden olduğunu ifade etti.

"Kurbanlık satışlarının iyi olması, ekonomik durumun kötü olduğu gerçeğini değiştirmiyor." diyen Mudellile, kurbanlıkların durumu görece daha iyi olan aileler tarafından ya da taksitli ödeme seçeneğiyle satın alındığını kaydetti.

Kurban satın alabilen bazı kişilerin ise yılbaşından bu yana para biriktirdiğini aktaran Mudellile, dünyadaki gelişmeler ışığında Gazze'deki ekonomik durumun daha da kötüleşeceği öngörüsünde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir