• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Akdere Camii Hizmede Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 GAZİANTEP-Caminin açılışına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftü Vekili Mustafa Deniz, ile meclis üyeleri ve mahalle sakinlerinin katıldı.

Açılışta konuşma yapan Müftü Vekili Mustafa Deniz, Camilerin Müslümanların Kalbi olduğunu söyleyerek; "Allah`ın mescitlerini, ancak Allah`a ve ahiret gününe inanan, namazı doğru kılan, zekatını veren ve Allah`tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur. Bir insan için kalp neyse, bir Müslüman için de cami ve mescit odur. Cami ve mescitler Müslümanların kalbidir. Ruhudur. Yani Müslümanların ortak kalbi gibidir. O kalpte hayat varsa, Müslümanlarda da hayat vardır."dedi.

 

Müftü vekili Deniz,Cami ve mescitlerin birer beton ve tahta yığını olmadığını belirterek; "Onlar bir ruhtur. Bir çağrıdır. Onlar müminleri Allah`a, peygamber efendimize (s.a.v), kardeşliğe ve kurtuluşa davet eden bir çağrıdır" ifadelerini kulandı.

 

Cami, ve mescitlerin yapımının çok önemli olduğunu belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, "Camilerimiz bizleri bir araya getiren, beraber ibadet etmememizi sağlayan, birlik ve beraberliğimizi gösterdiğimiz yerlerin en başında gelmektedir. İnsanlar hem et ve kemikten, hem de ruhtan, iki kanatlı bir kuş gibi yaratılmışlardır. Yediğimiz yemekler, vücudumuzu beslerken, okuduğumuz kur-an, kıldığımız namaz ve tuttuğumuz oruç gibi ibadetlerimiz de bizim manevi yönden beslenmemizi sağlar. Tek kanatlı kuş uçmayacağı için kanadımızın ikisini de harekete geçirmeliyiz. Bunun için camilerimizin, mescitlerimizin, taziye evlerimizin yapımı çok önemlidir."dedi.

 

Konuşmaların ardından yapılan dualarla birlikte kurdele kesilerek camii ibadete açıldı ve Cemaatle birlikte Cuma namazı kılındı.

 

Şefik Mert-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir