• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İmam ataması yapılmayan caminin kapısı aylardır kapalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nurul İslam Camii'nin mevcut imamının nakil istemesi ve yerine yeni görevlendirme yapılmaması nedeniyle cami kapatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akçakoyunlu Köyü Cami Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kazgı, camilerinde din görevlisi olmadığı için kapıya kilit vurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Camiyi zorluklarla borç, harç alarak inşa ettiklerini ve hâlâ borcunu ödediklerini söyleyen Kazgı, geçtiğimiz Ramazan ayında fahri imamla camiyi açık tutuklarını belirtti.

Camilerine imam atamasının yapılmasını isteyen Kazgı, şunları söyledi:  "Köyümüzde mevcut görevli din görevlisi (imam) nakil istedi ve Düziçi ilçemizde başka bir köye tayin/nakil yaptırdı gitti. Köyümüze imam ataması yapılmadı. Ramazan ayı boyunca fahri imam ile köylülerimiz namazını kıldılar. Ramazan Bayramı sonu tekrar camimize kilit vurmak zorunda kaldık ve vakit namazı kılınamamaktadır. Köylülerimiz bu konudan çok muzdariptir." dedi.

Köyde eski ve yeni olmak üzere iki caminin olduğunu ve her ikisinde de görevli olmadığını vurgulayan Kazgı, "Ramazan ayında imam olmadığı için basında yer alan haberler ile ilgili olarak köyde iki cami var eski camide imam mevcut yeni camide imam yok algısı yapılmaya çalışıldı. Eski camide de yeni camide de imam yoktur. Maalesef Kurban Bayramı da geldi imam gelmedi. Akçakoyunlu köyünde 1975’de yapılan eski bir cami ve yeni yapılan muhteşem camimiz mevcuttur. Nakil giden imamlar vakit namazlarını yeni camimizde kıldırıyorlardı. Tüm yurtta çocuklar yaz Kur’an Kursuna giderken bizim çocuklarımız bu güzellikten mahrum edilmektedir."

(İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir