• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
GSM mağazalarına baskın: 34 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 







BATMAN - Batman'da iletişim sektöründe hizmet veren 3 büyük operatör mağazasına dün düzenlenen baskınlarda evrakta sahtecilik yaparak haksız kazanç sağlandıkları iddia edilen 34 kişi gözaltına alındı.

 

Konuyla ilgili Batman İl Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, son yıllarda kişilerin bilgisi olmadan adlarına GSM hattı çıkarıldığı ve çıkarılan hatların; hakim, savcı ve polis isimleri kullanılarak kişilerden para istenilmesi, kontör dolandırıcılığı, hırsızlık, kaçakçılık, tehdit, cinsel içerikli taciz, fidye amaçlı kaçırma gibi suçların işlenmesinde kullanıldığı bilgisi alındığı belirtilerek, "Söz konusu sahte hatlar ile belirtilen suçların işlenmesi sonucu adlarına GSM hattı düzenlenen şahısların ağır ekonomik kayıplar yaşadıkları, ödenmeyen faturalar nedeniyle icra/haciz işlemleriyle karşı karşıya kaldıkları, işlenen suçlarda suçla ilgisi olmayan fakat adına hat düzenlenen şahısların soruşturmalarda mağdur duruma düştükleri, kimlik bilgilerinin hukuka aykırı bir şekilde üçüncü şahıslar tarafından kullanıldığı anlaşılmıştır" denildi.

 

Açıklamanın devamında, konu ile ilgili olarak 2006-2012 yıllarında başkaları adına usulsüz hat çıkartan bayiler ve şüphelilerine yönelik olarak KOM Şubesinin Batman il merkezinde faaliyet gösteren toplam 31 işyeri ve 3 ikamet adresinde arama yapıldığı söz konusu işyerlerinin sahibi/işletmecisi 34 şüpheli yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

 

Açıklamanın sonunda, yapılan aramalarda;

 

"4560 adet nüfus cüzdan fotokopisi, 1576 adet satış sonrası işlem formu,
422 adet abonelik sözleşmesi, 33 adet altı imzalı boş halde abonelik sözleşmesi, 18 adet nüfus cüzdanı, 14 adet ikametgah belgesi, 87 adet kaşe,
81 adet simkart, 3 adet pasaport, 83 adet telefon malzemesi, 181 adet çeşitli marka ve modellerde gümrük kaçağı cep telefonu 71 adet kol saati, ele geçirilmiştir" denildi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir