Hastalar: Sağlıkta şiddet kabul edilemez ama hastalar da mağdur olmasın
Konya'da bir doktorun görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi sebebiyle görev bırakmaya giden doktorlara tepki gösteren hastalar, şiddete karşı olduklarını fakat hastaların mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.
Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Ekrem Karakaya'nın görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu Türkiye genelinde doktorlar iki günlük görev bırakma eylemine gitti.
Konya Şehir Hastanesi'nde doktorun hayatını kaybetmesine sebep olan şiddet olayını kabul etmediklerini ifade eden hastalar, elbette şiddete karşı olduklarını fakat hastaların mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.
Yaşanan görev bırakma, beraberinde hastaneye gidip muayene olmak isteyen vatandaşlarda bir mağduriyet meydana getirdi. Söz konusu saldırıların kesinlikle kabul edilmediğini ifade eden hastalar, her şiddette görev bırakılmaması ve halkın mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.
Sağlıkçılara yapılan şiddetin bütün topluma yapıldığını belirten Feyyaz Altınova, "Şiddete karşıyız özellikle sağlıkçılara karşı şiddete karşıyız. Sağlıkçılara yapılan her şiddet bütün topluma yapılmıştır. Şu an bulunduğumuz hastane ismi Dr. Ersin Aslan bu 2012 yılında bir saldırıya uğramış ve vefat etmiştir. Ben 30 yıl Avrupa'da kaldım ne bu kadar şiddet ne bu kadar tedbirsizlik gördüm." dedi.
Feyyaz Altınova
Sağlıkçıların görev bırakmaya giderken nöbetçi doktor bıraktığını fakat yine de mağduriyetlerin yaşandığını ifade eden Altınova, yetkililerin hastaneye girişlerde tedbiri arttırması gerektiğini ifade etti.
"Doktorların görev bırakmalarını doğru bulmuyorum"
Mustafa Aytaç
Hastane kapılarında polislerin veya jandarmanın nöbet tutması gerektiğini belirten Mustafa Aytaç ise, her saldırıda doktorların görev bırakmaması gerektiğini ifade ederek halkın mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.
Aytaç, "Özel güvenlik var ama bu yeterli değildir. En azından bir polis veya jandarmanın hastane kapısında sürekli beklemesi gerekiyor. Kesici ve delici aletlerin hastaneye sokulmaması gerekiyor. Gerekli tedbirlerin alınması lazım. Tedbirler alınırsa, sağlıkta şiddet azalır. Görev bırakmalarını doğru bulmuyorum çünkü her görev bırakılmaya gidildiğinde mağdur olan halk oluyor. Her gün askerlerin şehit haberleri geliyor. Silahlı kuvvetlerimiz silah mı bırakacak? Böyle olmaması gerekiyor. Devletin buna bir müdahale etmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.
Sadettin Altınova
Hastane girişlerine X-RAY cihazlarını konulması talebinde bulunan Sadettin Altınova, "X-RAY cihazları konulması lazım hastanelere yoğun bakıma silahla girilebiliyor. O yüzden büyük bir önlem alınması lazım güvenlik açığı çok yüksek bu hastanede 10 tane güvenlik var yetersizdir." dedi.
Hamit Ballı
Sağlıkta her türlü şiddetin kabul edilemez olduğunu belirten Hamit Ballı ise, hastaların doktorsuz bırakılmaması gerektiğini ifade ederek yetkililerin bu duruma bir an önce bir çözüm bulmaları gerektiğini belirtti. (İLKHA)