• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
1'inci Öncüler Forumu sonuç bildirgesi yayımlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beytülmakdis Öncüleri Derneği tarafından gerçekleştirilen forum ve çalıştay sonucunda, katılımcıların görüş ve önerileri doğrultusunda bir bildirge hazırlandı. Bildirgede, Filistin ve Kudüs davasında Türkiye'de yapılan çalışmalara değinildi.

Çalışmaların belli bir düzen içinde yürütülmesi için yardımlaşma ve organizasyonun sağlanması amacıyla hazırlanan 14 maddelik bildirgede şu ifadelere yer verildi.

1. Kudüs davası bütün İslam ümmetinin ortak davasıdır. Dolayısıyla Türkiye'de de bu davaya sahip çıkılması için ortak faaliyetler yürütülmesi gereklidir.

2. Kudüs davası için yürütülen faaliyetlerde dağınıklığa son verilmeli, bir koordinasyon ve yardımlaşma sağlanmalıdır.

3. Çalışmaların verimli olabilmesi adına projeler üretilmesi ve bu projelerin hayata geçirilmesi için kurumsal bir yapı oluşturulması gerekmektedir.

4. Çalışmanın yönetimi ve yönetimde temsilin alt kurullarının olması gereklidir. Yıllık ve dönemsel plan oluşturulması ve ülke çapında çalışmaların bu plan çerçevesinde yapılması sağlanmalıdır.

5. Kurumsal yapıya üye olan STK'lar, öğrenci kulüpleri vb. arasında koordinasyon ve yardımlaşmanın düzenli bir şekilde yürütülebilmesi için Kudüs davasıyla ilgili çalışmaları üye kurum adına takip edecek bir öncü-temsilci belirlenmesi gerekir. Temsilci, koordinasyonu sağlayan yönetimle doğrudan irtibat halinde olmalı ve yürütülen çalışmalar hakkında kendisine bilgi verilmelidir.

6. Kudüs davası konusunda bilgi sahibi öncüler yetiştirilmelidir. Yetiştirilen öncülerden de sivil toplum kuruluşları gereği gibi istifade edebilmelidir.

7. Kudüs’ün iyi tanınması, Kudüs meselesinin doğru bir şekilde anlaşılması için çok yönlü bilgilendirme çalışmaları yürütülmelidir.

8. Bilgilendirme çalışmalarından etkili sonuçlar alınabilmesi için özellikle gençlere ve öğrencilere yönelik dönemsel eğitim çalışmaları yapılmalıdır.

9. Millî Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon içinde eğitim kurumlarına ulaşılmalı ve okullara yönelik eğitim programları düzenlenmelidir.

10. İslâm'ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs davasının camilere de taşınabilmesi için gayret gösterilmesi ve bu amaçla Diyanet İşleri Başkanlığı’yla irtibat halinde cami görevlilerine ulaşılması ve cami cemaatine tanıtılması için teşviklerde bulunulması gereklidir. Bu sebeple Kudüs davasının İslâmî temelleri hakkında bilgilendirme yapılmalıdır.

11. Üniversitelerdeki Filistin çalışmaları yapan akademisyenlerden istifade edilerek akademik camiada Filistin meselesi gündeme getirilmelidir.

12. Öğrenciler Filistin meselesi hakkında akademik çalışmalar yapmaya yönlendirilmeli ve teşvik edilmelidir. Bu amaçla öğrencilerin hediye ve burslar ile desteklenerek motivasyon kazanmaları sağlanmalıdır.

13. Medya organlarının Kudüs’e daha fazla ilgi göstermesinin sağlanması ve doğrudan sahadan güncel ve doğru bilgilendirme yapılabilmesi için medya organlarına yardımcı olacak bir takip merkezi oluşturulmalıdır.

14. Filistin ve Kudüs çalışmalarında hukukî, kültürel ve sanatsal çalışmalar da yapılmalıdır. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir