• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Büro Memur-Sen "Vatandaşlara memurlardan özel eziyet" iddiasını yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan Şehitkamil Nüfus Müdürlüğünde meydana gelen ve vatandaşlara memurlardan özel eziyet yapıldığı iddialarına yanıt verdi.

İlçe Nüfus Müdürlüğüne gelen bir kişinin yasal olmayan yollarla işlem yapma talebinin reddedilmesi üzerine sosyal medyada 'Şehitkamil Nüfus Müdürlüğünde vatandaşlara memurlardan özel eziyet' başlıklı haberin yayınlandığını ifade eden Borazan, "Hizmet vermekte olan ve can virane çalışan, hafta sonu dahi sınavlarda vatandaşımız mağdur olmasın diye her sınavda ve seçim dönemlerinde hizmet veren nüfus personellerinin başarısını medyaya taşıması gerekirken memurlardan usulsüz işlem talep etmesi ve bu işlemin yapılmamasından dolayı böyle bir yola başvurduğu görülmektedir." dedi.

5 Temmuz 2022 Salı günü Şehitkamil İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gelen, yerel TV yetkilisi olduğunu beyan eden kişinin elinde bulunan vekaletname ile adres beyanında bulunmayı talep ettiğini ifade eden Borazan, gelen kişiye adres beyan işlemlerinin yasal prosedürler gereği özel vekaletname ile yapılacağı belirtildiği halde ısrarla yasal olmayan işlem talep ettiğini söyledi.

"Şehitkamil İlçe Nüfus Müdürlüğü Türkiye'de en çok işlem yapan ilk 10 nüfus müdürlüğü içerisindedir"

Söz konusu işlemin yapılmaması üzerine "Şehitkamil Nüfus Müdürlüğünde vatandaşlara memurlardan özel eziyet" başlıklı haberin sosyal medyada yayınlandığını belirten Borazan, "Şehitkamil İlçe Nüfus Müdürlüğü günlük 1300 ile 1500 arasındaki randevu talebine 38 personel ile cevap vermekle beraber Türkiye'de en çok işlem yapan ilk 10 nüfus müdürlüğü içerisindedir. Kurumda sürücü belgesi, pasaport, adres kayıt, kimlik kartı, yeni doğum, ölüm, evlenme, boşanma, kayıt düzeltme ve benzeri işlemler yapılmaktadır. Tabi bu personellerin tamamı vatandaşın yoğun talebi olan sürücü belgesi, pasaport, kimlik ve adres birimlerinde çalışmıyor. Personelin 25 tanesi yoğun servislerde hizmet vermekte ve diğer personeller ise ölüm, evlenme, kayıt düzeltme ve kütük gibi servislerin işlemlerini yapmaktadırlar." dedi.

"Şahsın, usulsüz işlem talep etmesi ve bu işlemin yapılmamasından dolayı böyle bir yola başvurduğu görülmektedir"

Şehitkamil ilçe Nüfus Müdürlüğü'nün 81 İl, 922 ilçe ve 51 merkez ilçe olmak üzere toplamda bin 81 hizmet noktasında 11 bin personel içinden bünyesinde 2 adet Türkiye birincisi bulundurduğunu ifade eden Borazan, "Kurum içerisinde ayrıca 3 gazi ile 4 şehit yakını da hizmet vermektedir. Bu yalan haberi yayınlayan medya kuruluşunun yetkilisi olduğunu beyan eden şahıs öncelikle Gaziantep'imize hizmet vermekte olan ve can virane çalışan, hafta sonu dahi sınavlarda vatandaşımız mağdur olmasın diye her sınavda ve seçim dönemlerinde hizmet veren nüfus personellerinin başarısını medyaya taşıması gerekirken memurlardan usulsüz işlem talep etmesi ve bu işlemin yapılmamasından dolayı böyle bir yola başvurduğu görülmektedir." ifadelerini kullandı.

Borazan, söz konusu haberde "En çok CİMER'e şikâyet edilen kurum" ibaresi tamamen ilgili medya kuruluşunun hayal ürünü olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"CİMER şikayetleri gizli kalmakla beraber hiçbir medya kuruluşu ile paylaşılmadığı bir gerçektir. Haberi yapan medya kuruluşunun yaptığı haberin ne bir kaynağı vardır ne de bir vatandaş röportajı söz konusu değildir. Gazetenin de kabul ettiği temel yayın ilkeleri gereği medya yetkilisi olduğunu beyan eden şahıs tarafından bu yalan haberi tekzip ederek Şehitkamil İlçe Nüfus Müdürlüğü personellerinden özür dilemesi gerekmektedir. Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesi olarak yapılan bu yalan ve mesnetsiz haberi kınıyor, Şehitkamil İlçe Nüfus personellerinin ve bütün kamu çalışanlarımızın yanında olduğumuzu ve bu olayın hukuk nezdinde takipçisi olacağımızı bütün kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir