• DOLAR 32.909
  • EURO 35.21
  • ALTIN 2450.017
  • ...
Köylüler sorunlarını HÜDA PAR heyetine anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Demir ve beraberindeki heyet, Merkez Yüreğir ilçesi Ağzıbüyük köyünü ziyaret etti.

Demir ve beraberindeki heyet, ziyaret kapsamında gittikleri köyde köylülerin sorun ve taleplerini dinledi.

Ağzıbüyük köyü muhtar vekili Aydın Demirci, bir yıla yakındır yollarının yapılmadığını ve her hafta yetkililerin geleceğiz deyip gelmediklerini belirtti.

Yolların tozlu olmasının büyük bir rahatsızlığa sebep olduğunu dile getiren Demirci, "İnsanlar evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Çamaşırını seremiyorlar. Dışarı çıkıp da bir ağacın gölgesinde oturamıyor. Penceresini açamıyor. Köyde, yazın buralar hamam gibi. Vatandaşın yüzde yüzü yazın burada dışarıda yatar. Dışarıda yemeğini yer, çayını içer.

 

"Yapılan parka çocuk gitse orada sakat olur, gelir"

Yani vatandaş, bu sefer bunun yüzünden hiçbir şey yapamıyor. Şimdi araba geldi durdu tozunu siz de gördünüz, yüzünüzü kapatıyorsunuz. Burada on dakika duramıyorsunuz. Bundan önceki belediyeden sözünü almıştık, halen yapılıyor, gidip görebilirsiniz. Bir park yapılmış. Yani çocuk şimdi gitse orada sakat olur gelir. Parkın genişletilmesini, düzenlenmesini, parkın yapılmasını istiyoruz. Niye yaşlılarımız gidip orada oturup da sohbet etmesin?" diye konuştu.

Yollar gibi yapımı tamamlanmayan parkın çocuklar için tehlike arz ettiğini belirten köy sakini Mücahit Dursun da çocuk parkının bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

"Konunun çözümüne kadar inşallah elimizden geleni yapacağız"

Köy muhtarı ve sakinlerinin sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Adana İl Başkanı Demir "Köyün bu durumunu bize izah ettiler. Bizler de bu meselenin çözümüyle alakalı gerekli mercilere, ilk elden şikayetlerimizi yapacağız. Konunun çözümüne kadar da inşallah elimizden geleni yapacağımızı burada, Ağzıbüyük köyün ileri gelenlerinin ve muhtar vekilimizin yanında söz veriyoruz. Bu işin takipçisi olacağız.

"Yollar ciddi anlamda bozuk ve tozlu"

Muhtar vekiliyle ve kardeşlerimizle yapmış olduğumuz gezilerimizde de gördük ki gerçekten bu anlamda, kendim de bir köylü çocuğu olmam hasebiyle, yerinde gördüğüm sorun; ciddi anlamda yollar bozuk ve tozlu. Köyün içerisindeki bu yolların bir an önce yapılması gerekiyor. Çünkü evlerde oturmak mümkün değil. Pencereler ve kapılar kapalı. Yazın 40-45 derece sıcaklık ve nemli hava, haliyle bir an önce bu sorunun çözülmesi lazım ki vatandaşlar şu yaz gününde penceresini ve kapısını ferah bir şekilde açsın, rahat etsin." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir