• DOLAR 32.386
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2392.317
  • ...
Johnson'ın yerine kim gelecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte o isimler;

Rishi Sunak

Başbakan olarak ismi dile getirilenlerden biri olan Maliye Bakanı Rishi Sunak salı günü istifa etti.

Serveti ve varlıklı eşinin vergi düzenlemeleri nedeniyle popülaritesi düşen Sunak (42), istifasının ardından Johnson’ın yerine geçmesi en muhtemel adaylar arasında gösterildi.

Dedesi 1960’larda Hindistan’ın kuzeyinden İngiltere’ye göç eden Sunak, Goldman Sachs’ta analistti ve daha sonra serbest yatırım fonlarında çalıştı.

2015 yılında milletvekili olan Brexit savunucusu, 2020’de Maliye Bakanı olarak göreve geldi ancak yükselen fiyatları frenleme konusunda yetersiz eylemde bulunduğu için eleştirildi.


Sajid Javid

Sağlık Bakanı Sajid Javid salı günü istifasını sundu. 2020 yılında Maliye Bakanı olduğu dönemde de görevinden istifa etmişti.

Javid (52), 2016’da Avrupa Birliği’nde (AB) kalma yönünde oy kullandı, ancak daha sonra Brexit çalışmalarına katıldı.

Pakistanlı göçmen bir otobüs şoförünün oğlu olan Javid, siyasete atılmadan önce ünlü bir bankacıydı.


Ben Wallace

Savunma Bakanı Ben Wallace (52), Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında hiç olmadığı kadar popüler oldu.

Muhafazakar Parti liderliğiyle ilgilendiğini her zaman reddetmesine rağmen, muhafazakarlar tarafından açık sözlü ve yetkin bir figür olarak görülüyor.


Penny Mordaunt

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Penny Mordaunt, 2016’daki Brexit kampanyasının önde gelen isimlerinden biriydi ve o zamandan beri ticaret anlaşmaları yapmak için çalışıyor.

Bazı anketlere göre, son zamanlarda muhafazakarlar arasında popülaritesi arttı ve başbakanın değiştirilmesi durumunda ciddi bir seçenek olarak görülüyor.


Jeremy Hunt

Eski Dışişleri ve Sağlık Bakanı Jeremy Hunt (55), parti liderliği için 2019’da yapılan seçimlerde Boris Johnson’a yenildi.

Hunt, Oxford Üniversitesi’nden Boris Johnson ve David Cameron’un arkadaşı.

Hunt, geçen ay yapılan güven oyu oylamasında başbakana açıkça meydan okuyan birkaç kişiden biri. Ancak, güçlü bir kişilik olarak kabul edilmiyor.


Liz Truss

Açık sözlülüğü ve kültür savaşlarına karışma konusundaki istekliliği, Dışişleri Bakanı Liz Truss’ı Muhafazakar Parti tabanında çok popüler hale getirdi.

Truss’ın (46) üstlendiği bu hassas pozisyon, Uluslararası Ticaret Bakanı olarak yaptığı çalışmaların bir ödülü olarak verildi.

Bu pozisyonda bir dizi Brexit sonrası ticaret anlaşması yaptı.


Nedim Zahavi

Yeni Maliye Bakanı Nedim Zahavi, denetlediği yeni tip koronavirüs aşı kampanyasının başarısının ardından İngiliz halkı arasında büyük saygı görüyor.

Haziran 1967’de Kürt bir ailenin çocuğu olarak Bağdat’ta doğan Zahavi, 9 yaşında ailesi ile birlikte İngiltere’ye göç etti.

2000 yılında piyasa araştırma şirketi YouGov’u kurdu, on yıl sonra siyasete girmek için istifa etti ve milletvekili seçildi. Eylül 2021’de Eğitim Bakanı olarak atandı.


Tom Tugendhat

Avam Kamarası’ndaki Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olan Tugendhat (49), Boris Johnson’ın iktidardan düşmesi durumunda aday olacağını açıklayan ilk kişi oldu.

İngiliz Ordusu’nun eski bir üyesi olan Tugendhat, Irak ve Afganistan’da görev yaptı.

ŞARKU'L AVŞAT

Bu haberler de ilginizi çekebilir