• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Uzman isimden, Bayramda maske ve mesafe uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım İdari Sorumlusu da olan Turan, yaptığı açıklamada, Türkiye'de son haftalarda artış gösteren Kovid-19 vaka sayılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şu anda yeni varyantlardan dolayı bulaşıcılığı çok yüksek bir virüsle mücadele edildiğinin, dünya genelinde vaka sayılarında bir hareketlenme yaşandığının altını çizen Turan, bireysel önlemlerin bırakılması, yaz döneminde sosyal ortamlarda, kalabalıkta vakit geçiren kişi sayısının artmasının da vaka sayılarındaki yükselişi tetiklediğini anlattı.

Prof. Dr. Turan, "Hastane ve yoğun bakım yükü açısından vaka sayılarındakine benzer bir artış şu an için söz konusu değil. Fakat pandeminin geçmiş dönemlerinde yaşadık, artan vaka sayısı çoğunlukla 2-3 hafta sonra hastanelere ve yoğun bakımlara da yansıyabiliyor. Bu noktada dikkatli olmak, mutlaka erken hareket etmek gerekiyor. Biz ön hazırlıklarımızı her daim yapıyoruz zaten." ifadelerini kullandı.

Kovid-19'un özellikle ileri yaş grubu, kronik hastalığı olan kişileri ağır etkilediğine dikkati çeken Turan, "Pozitif vaka sayısının artması, dolaşımda çok sayıda enfekte kişinin var olabileceğini gösteriyor. Bu nedenle insanlara zorunluluk olmasa bile kişisel tedbirler kapsamında maskelerini kapalı alanlarda, toplu ulaşımda takmalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir