• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
Bayramların vazgeçilmezi "Antep baklavası" için tatlı telaş sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gastronomi alanında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'nda yer alan ve baklavanın da başkenti olarak bilinen Gaziantep'te baklavacılar, Kurban Bayramı öncesi siparişleri yetiştirmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Gastronomi şehri Gaziantep'te bayramların vazgeçilmezi "Antep baklavası" siparişlerinin artmasıyla baklava ustalarının yoğun ve bir o kadar da "tatlı" bayram mesaisi yoğun geçiyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalırken baklava siparişlerini yetiştirmek için büyük bir çaba harcayan kentteki baklavacılar, yoğun bir mesai sarf ediyor.

Tezgahlarının başına gün doğmadan geçen ustaların ürettiği baklavalar, önceki bayramlarda olduğu gibi bölgenin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından talep görüyor.

Kentin en önemli tatlıları arasında bulunan ve adı Gaziantep ile özdeşleşen baklava, özel günlerde en çok tüketilen tatlıların başında gelirken Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bayrama hazırlanan vatandaşlar da tatlı siparişleri için kentteki baklavacıların yolunu tutuyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala baklava imalathanelerinde bir haftadır yoğun mesai harcanırken büyük emek ve zahmet sonucu hazırlanan "Antep baklavası" ve birbirinden lezzetli diğer tatlı çeşitleri kargo aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

Gaziantep'te kurdukları tesiste yaklaşık 30 yıldır baklava üretimi yapan baklava işletmecisi Levent Aktaş, yaptığı açıklamada, baklavanın Gaziantep'in olmazsa olmaz lezzetlerinden olduğunu ve bayramın da vazgeçilmezleri arasında yer aldığını söyledi.

"Müşterilerimizin taleplerini karşılamak için üretimlerimiz devam ediyor"

Gaziantep'in baklava ile tanındığını ifade eden Aktaş, "Mübarek Kurban Bayramı'na 3 gün kaldı. Buradan şehir dışına gönderilerimiz Cuma gününe kadar devam edecek. Müşterilerimizin taleplerini karşılamak için üretimlerimiz devam ediyor. Baklava sevenlere Gaziantep'ten tüm Türkiye'ye ve dünyaya ürünlerimizi ulaştırmaya çalışıyoruz. Gastronomi şehri Gaziantep, UNESCO'da kendini belli etmiş. Baklava deyince aklımıza Gaziantep geliyor." dedi.

"Türkiye'nin her şehrinden siparişlerimiz geliyor"

Baklavanın Osmanlı Devleti'nin geleneği ve padişahların tatlısı olduğu söyleyen Aktaş, "Mutfakların, sofraların vazgeçilmezi; Osmanlıdan gelen kültürümüz, padişahların tatlısıdır. Tabi biz bunu kullandığımız ürünlerimizle baştan sona organik yapıyoruz ve müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Türkiye'nin her şehrinden siparişlerimiz geliyor ve siparişleri baklava severlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Sofralarımızın vazgeçilmezi el emeği göz nuru olan baklavamız sofralara ulaştırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Levent Aktaş

Siparişleri yetiştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Aktaş, "İnsanlar bayramda yemeklerini yedikten sonra üzerinde baklava yemeği halkımız seviyor. Tabi Gaziantep baklavasının şehir dışındakilerden daha farklı bir tadı, ayrı bir lezzeti oluyor. Ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi olmadığı için Gaziantep baklavasının farkı hissediliyor. Bunun içinde yoğun bir şekilde üretimlerimiz devam ediyor. Tüm baklava severleri baklavayla buluşturmaya devam ediyoruz. Biz tüm siparişleri cuma gününe kadar yetiştireceğiz inşallah" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir