• DOLAR 32.21
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2430.664
  • ...
İstanbul’dan çıkışlar başladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

9 günlük bayram tatili için memleketlerine doğru yola çıkan İstanbullular, sabahın erken saatlerinde TEM Otoyolu’nda yoğunluk oluşturdu.

9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyen İstanbullular, araçlarıyla sabahın erken saatlerinde yollara düşmeye başladığı görüldü.

Kurban Bayramı tatili erken başladı!

9 günlük Kurban Bayramı’nı artırmak için birkaç gün önceden araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar TEM Otoyolu Sultanbeyli mevkii Ankara istikametinde zaman zaman yoğunluk oluşturdu.

“Bayramınız kemerli olsun”

İçişleri Bakanlığınca bu bayramda trafikte emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması ve araç içerisinde emniyet kemeri kullanımının önemi vurgulamak amacıyla yolculuk yapan sürücülere “Bayramınız Kemerli Olsun” sloganın yer aldığı görseller billboardlar hazırlandı. Kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu otogar, havalimanı, AVM, otobüs/metro durakları vb. alanlarda bu görsellere yer verilecek.

Sürücüler dikkat!

Sürücüler, hız yapmamaları, araçta ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri takmaları, cep telefonuyla görüşme yapmamaları, okul ve yaya geçitleri ile kavşak giriş ve çıkış noktalarından geçen veya geçmek üzere olanlara durarak yol vermeleri gerektiği, şerit kullanma ve yakın takip kurallarına riayet etmeleri, kavşaklara yaklaşırken yavaşlamaları ve her iki saatte bir on dakika mola verilerek “dikkat ve konsantrasyonları”nın dağılmaması konusunda bilgilendirilecek.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir