• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Bakan Akar'dan "tahıl koridoru" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Akar, gazetecilerin “tahıl koridoru” konusundaki sorusunu yanıtladı. Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "gıda krizinin" çözümüne yönelik gerçekleştirdiği diplomatik çalışmalar ve direktifleri kapsamında sürdürdükleri görüşmelerin olumlu geliştiğini söyledi.

Teknik boyutların, deniz seyrüseferinde güvenlik boyutunun olduğunu ifade eden Akar, bunula ilgili Ukrayna, Rusya ve BM ile koordineli çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Akar, bir gazetecinin, “Tahıl koridorunun hayata geçirilmesine yönelik bir gecikmenin olduğunu düşünüyor musunuz” sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu konuda dört önemli aktör var: Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM. Konuyla ilgili deniz seyrüseferinde güvenlik boyutu var. Mayınlar ve limanların güvenliği konusu var. Ülkelerin endişeleri gibi çeşitli konular var. BM'nin aldığı bazı kararlar, çizdiği bir çerçeve ve plan var. Bütün bunların hepsi değerlendirilerek bir yol bulmak için gayret gösteriliyor. Türkiye'nin ne yapmakta olduğunu aklıselim uluslararası kişi ve kurumlar da devletler de takdir ediyor." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir