• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Kasap Ustası Akgündüz: İslami şartlara göre kesim yapılırsa çok iyi olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Usta kasap Akgündüz, Kurban Bayramı’na sayılı günlerin kalmasıyla Kurban kesimi sırasında işi aceleye getirilmemesini ve kesimi tecrübesiz kişilere verilmemesini vurguladı.

Kurban kesilirken dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Akgündüz, "Bu senede Allah izin verirse kurban keseceğiz. Herkesin kurbanını Allah kabul etsin. Yalnız şöyle bir şey var; acemi kasap çok. Herkesin dikkat etmesi gereken hususlar var. Ellerini, ayaklarını kesiyorlar. O yüzden herkes dikkat etsin. Allah kimseye kaza bela vermesin. Sağlıkla sıhhatle inşallah biter." dedi.

 

Kurban kesilirken İslami usullere göre kesilmesine vurgu yapan Akgündüz, "İslami şartlara göre kesim yapılırsa çok iyi olur. Tabii çoğu kişi buna uymuyor, uymakta istemiyor. Acemilerin yanında kesim yapmasanız daha iyi. Çünkü usulleri bilmediğinden dolayı kurban artık kurbanlıktan çıkıyor, eziyet çektiriyor hayvana." şeklinde konuştu.

Bıçak konusuna da değinen Akgündüz, "Bıçak tutuşu çok önemli kendine vurmaması için genellikle çelik eldiven kullanırlarsa çok çok iyi olur." ifadelerini kullandı.

Son olarak kesilen kurban etinin nasıl muhafaza edileceğini belirten Akgündüz, "Eti muhafaza etmek isterlerse eti üst üste bırakmasınlar ve kesildikten sonra bir saat içerisinde onu soğuk veya serin bir yerde muhafaza edip üst üste açsınlar üst üste kalmasın sakın. Üst üste kalırsa yeşerme yapar çünkü etin sıcaklığından dolayı et terlemeye başlar, terlediği zaman da etrafa koku salar. Herkesin Bayramı mübarek olsun. Herkesin kurbanları Allah kabul etsin ve herkesin bu konuda dikkatli olmalarını isterim." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir