• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Rusya'dan ilginç çıkış: Küresel güçler...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya'nın 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'ya yönelik işgali devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov tuhaf bir açıklamada bulundu. 

Lavrov, "dünyanın anlaşılması güç bir biçimde değiştiğini" belirterek küresel tüm tarafları uluslararası yasaları korumak için çaba göstermeye çağırdı.

Vietnam Dışişleri Bakanı Bui Thanh Son'la başkent Hanoi'de yaptığı bir toplantıda konuşan Lavrov'un bu açıklamaları, Batılı ülkelerin Rusya'yı, Ukrayna'yı işgal ederek uluslararası hukuku ihlal etmekle suçlaması üzerine geldi. Avrupa Birliği liderleri Moskova'yı, Uluslararası Adalet Divanı'nın Ukrayna'dan çekilme emrine uymaya çağırmıştı.

Lavrov toplantıda Güneydoğu Asya Uluslar Birliği'ne atıfta bulunarak, "Vietnam, ASEAN'da (Rusya'nın) önemli bir ortağıdır... ve iki ülkenin ilişkileri tarihe ve adalet için ortak mücadelelerine dayanmaktadır" dedi.

Rusya'yla Sovyet dönemine dayanan yakın bağları olan Vietnam, Moskova'nın "özel operasyon" olarak adlandırdığı Rusya'nın Ukrayna'daki işgalini şu ana kadar kınamadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir