• DOLAR 34.26
  • EURO 37.617
  • ALTIN 2909.561
  • ...
73`lük Kayınvalide, Damadına Böbreğini Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANTALYA -Isparta`nın Yalvaç ilçesinde mobilyacı İsmail Gündoğan, böbrek yetmezliği nedeniyle girdiği diyalizden kayınvalidesi sayesinde kurtuldu. Damadının diyalize girmesini istemeyen kayınvalide Şerife Bakırcı, damadına böbreğini bağışladı.


Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü`nde gerekli tedkikler tamamlandıktan sonra Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen iki saatlik operasyonla kayınvalideden alınan böbrek damadına nakledildi.

DAMADIMIN ACI ÇEKMESİNİ İSTEMEDİM
Damadının diyalizde sıkıntı yaşayabileceği endişesiyle böbreğini bağışladığını belirten dört çocuk annesi Şerife Bakırcı, "Hastalandığı zaman üzüldüm. Diyalizde ne kadar acı çekebileceğini düşününce oğ lum gibi sevdiğim damadımın sıkıntı yaşamasına gönlüm razı olmadı. Bu nedenle böbreklerimden birisini bağışladım. Sağlığına kavuşması beni çok mutlu etti" diyerek yaşadıklarını anlattı.

KAYINVALİDEM DEĞİL ANNEM
Bugüne kadar kayınvalidesi ile her zaman anne oğul gibi olduklarını dile getiren 3 ç ocuk babası İsmail Gündoğan ise, yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Gündoğan, "Allah kimseyi diyalize düşürmesin. Ben kayınvalidem sayesinde diyalizden kurtuldum. Doktorlarıma ve hastane çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Operasyonu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise, kayınvalide ile damadının sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.
Kayınvalidelerin organ bağışında bulunmasının sık yaşanır bir durum olmad ığını kaydeden Doç.Dr. Dinçkan, Şerife Bakırcı`nın örnek bir davranış sergilediğini belirterek, bu durumun organ bağışının artmasına katkı sağlamasın ı umduğunu belirtti.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir