• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Avustralya'da sel nedeniyle 50 bin kişi tahliye ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avustralya'nın üçüncü büyük kenti Sydney kentinde bazı bölümlerine sadece dört günde sekiz aylık yağış düştü. Sel nedeniyle yollar kapanırken, bazı evleri su bastı ve binlerce kişi elektriksiz kaldı.

Sydney'de seller nedeniyle 100'den fazla tahliye emri verilirken, 50'yi aşkın bölgede halka acil tahliye için hazırlıklı olmaları uyarısı yapıldı. Kentte yağışların bugün azalması bekleniyor, ancak şiddetli rüzgârlar nedeniyle ağaç ve elektrik direklerinin devrilebileceği, olağanüstü halin devam ettiği belirtiliyor.

Yetkililer halkın tahliye uyarılarını dikkate almaları çağrısında bulunuyor, uyarılara rağmen evlerinde kalmaları durumunda hayatlarını tehlikeye atmış olacaklarını belirtiyor.

Uzmanlar iklim değişikliği ve La Nina iklim olayları nedeniyle sellerin daha sık görüldüğünü söylüyor. La Nina, Pasifik Okyanusu'nun yüzeyindeki ılıman suların kuvvetli rüzgârlarla Güney Amerika'dan Endonezya istikametine taşınması ve bu suların yerini soğuk yüzey sularının alması sonucunda oluşuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir