• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
MİLLETİN GÜNDEMİ EKONOMİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mevlit Akkılıç / DOĞRUHABER

İşsizlik, ekonomik kriz, geçim sıkıntısı… Sokakta mikrofon uzattığımız vatandaşların ortak problemi bunlar. Her gün ve her ürüne gelen zamlardan bunalan vatandaşlar bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor. En büyük problemin ekonomi olduğuna dikkat çeken vatandaşlardan biri, “Şu an için gündemde olan en büyük sorun ekonomi… Ama genel olarak şöyle baktığımızda en büyük sorun insanların birbirine saygı duymaması. Dini, milliyeti ne olursa olsun insanlar birbirine saygı duymalı.” İfadelerini kullandı.

UKRAYNA’DA YAŞANAN BİZİM BAŞIMIZA GELSE HİÇ KİMSE BİZE KAPISINI AÇMAZ

Huzurlu bir ortama ihtiyaç olduğunu söyleyen bir diğer vatandaş da “Müslüman ülkeleri vurdular, kırdılar herkes bize sığındı. Bizi vursalar biz nereye gideceğiz. Bugün çoğu insan ağzını açıyor, açız diyor. Kimse bu ülkede açlıktan ölmez. Gitsin bir kapıyı çalsın açım derse yemek verilir. Şu an için genel olarak bir sıkıntı var evet ama bu vatan bizim. Hep Avrupa’yı örnek gösteriyorlar ama orada da hayat o kadar iyi değil. Orada yaşayan oranın parasıyla yaşıyor, harcamasını ona göre yapıyor. Oranın parası orda değerli değil, burada değerli. Bize öncelikle huzur lazım. Açlık, yokluk bir şekilde çözülür. Biz, Müslüman bir ülkeyiz. Bugün Allah korusun Ukrayna’da yaşanan bizim başımıza gelse hiç kimse bize kapısını açmaz. Ya öleceğiz ya da bu vatanı savunacağız, başka bir çıkışımız yok.” dedi.

ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAMMIN BİR ANLAMI KALMIYOR

Her şey çok pahalı olduğunun altını çizen vatandaş, “Akaryakıt bundan bir yıl önce 7 liraydı bugünlerde 30 liraya dayandı. Asgari ücrete zam yapıyoruz ama öte taraftan tüm kalemlere gelen zamlar asgariye gelen zamları eritiyor. Asgari ücrete yapılan zammın bir anlamı kalmıyor. Daha fazlası diğer ürünlere geliyor.” Şeklinde konuştu.

BİZİM İÇİN PARTİLER, ŞAHISLAR ÖNEMLİ DEĞİL. YETER Kİ BİZE HİZMET ETSİN

İşten anlayan, işinin ehli yöneticilere ihtiyaç olduğuna dikkat çeken vatandaş, “Ekonomik olarak sıkıntılarımız var. Ama bugün ben de bu hükümetin başına gelsem ben de zorlanırım. Kalabalık bir nüfusa sahibiz. Bu kadar insanla mücadele etmek gerçekten zor. İsterim ki bu işin çözümü için işinin ehli olanlar gelsin başa. Halimizden anlayacak, derdimizle dertlenecek, evimizin içindeki sıkıntılardan haberdar insanların başımızda olması, bizi yönetmesi bizi mutlu eder. Bizim için partiler, şahıslar önemli değil. Yeter ki bize hizmet etsin. Hizmet istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  

GEÇİMİ SAĞLAMAK İÇİN BİR EVDEN EN AZ İKİ KİŞİ ÇALIŞACAK

Bir maaşla evin geçiminin sağlanamadığını söyleyen bir vatandaş da böyle dert yandı; “Şu anda en büyük problemimiz geçim derdi. Bugün bir evde sadece bir kişi çalıştığında hiçbir şekilde geçimin sağlanması mümkün olmuyor. En az iki kişi çalışacak. Ama o da lüks bir yaşam için değil günü kurtarmak için yetiyor.”

TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK PROBLEM MUHALEFET

Ülkenin etrafının kuşatıldığına dikkat çeken vatandaşlardan biri ise şöyle konuştu; “Pandemi sonrası ortamdan ülkemiz de çok etkilendi. Geçim şartları baya zorlaştı. Burada olduğu gibi Avrupa’da da aynı problemler var. Bir de güvenlik problemimiz var. Dünyanın etrafımızı kuşatmasından dolayı… şu anda hükümeti başarılı görüyoruz bu konuda. İnşallah böyle devam eder.”

“Türkiye’deki en büyük problem muhalefet.” Olduğunu söyleyen bir diğer vatandaş da şunları dile getirdi; “Muhalefetin bugün yaptığı en büyük çalışma iktidar partisinin yaptığı projeleri engellemek. Muhalefetin bugün bütün açıklamaları Cumhurbaşkanıyla ilgili. Hiçbiri göreve gelince yapacağı projeleri konuşmuyor. Varsa yoksa iktidar veya Cumhurbaşkanı…”

Bu haberler de ilginizi çekebilir