• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Dünya Kudüs Haftası` ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - 70 STK, yazar ve aktivistin desteğiyle Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin (ASKON) İstanbul Şubesinde bir basın toplantısı düzenleyen Aksa Platformu, Kudüs davasının hayatın merkezine alınması ve Kudüs`e bütün ümmetin sahip çıkması gerektiğine dikkat çekildi.

Platform adına basın açıklaması yapan Adem Çevik, Mescidi Aksa`nın ilk kıble olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah başkanlığında geçen hafta yapılan, AKSA istişare Kurulu Toplantısında alınan karar gereğince bugün burada 70 STK, yazar ve aktivistlerle yaptığımız görüşmeler neticesinde her yıl İsra ve Miraç`ın gerçekleştiği hafta olan 24/30 Recebi ilk kıblemiz olan Mescidi Aksa`nın kurtuluş mücadelesine destek amacıyla Dünya Kudüs Haftası ilan ediyoruz. Siyonist Yahudiler gibi `Git ey Musa biz burada oturuyoruz, sen Rabbinle beraber çalış` diyerek üzerimize düşen vazifeden kaçınılmaması gerektiğini hatırlatarak, Mescidi Aksa`yı sürekli sıcak gündemimizde tutmak gayesiyle yeni kurulan müesseselerimize, caddelere, meydanlara, kültür-spor merkezlerine, okullara Mescidi Aksa, Kudüs, Beytil Makdis isimleri verilebilmesi için kampanyalar yapılacak" diye konuştu.

Adil kararların alınması için Birleşmiş Milletlerin yıkılıp yerine yeni bir birliğin kurulmasına vurgu yapan Çevik, "Filistin`i işgal eden Siyonist rejimi kuran Birleşmiş Milletlerdir. Dünya mazlum halkı veto yetkisine sahip 5`li çetenin ipoteğinden kurtulmalı ve adil Birleşmiş Milletler kurulabilmesi için adımlar atılmalıdır. Aldığımız bu kararın İslam ümmetine, başta Filistin ve Suriye olmak üzere tüm işgal ve zulüm altındaki mazlumlar için kurtuluşa vesile olmasını diliyoruz" dedi.
(Ahmet Kölge - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir