• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
İş sağlığı ve güvenliğine dikkat etmek gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB), Sümerkpark'ta bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde (GGC), yerel ve ulusal basın-yayın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.


DİYAR OSGB firması hekimi Dr. Fırat Doğan, İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Rıza Tan, Çevre Mühendisi Fatma Mahtav ve firma yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıda, Diyarbakır'ın "İş Sağlığı ve Güvenliği" konusunda geldiği nokta ve yapılması gerekenler hususunda açıklamalar yapıldı.


Dr. Fırat Doğan "İş Sağlığı ve Güvenliği" konusunun, insan hayatını doğrudan ilgilendiren bir konu olduğunu, toplumun bütün kesimlerinin bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.


6331 Sayılı Yasa gereği 50 ve üzeri çalışanı olan işletmelerin 1 Ocak itibari ile tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerin ise, 1 Temmuz itibari ile İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri alması gerektiğini hatırlatan Doğan, "DİYAR OSGB olarak Diyarbakır ve sınır illerde hizmet verirken öncelikle hedefimiz, çalışanlara güvenli bir ortam sağlamak, iş kazalarını önlemek, meslek hastalıklarının önüne geçmek, çalışan performansını yükseltmek, iş verimliliğini arttırmak, işverenin sıfır ceza ile işini yürütmesini sağlamaktır" dedi.


Program gazetecilerin sordukları soruların ardından sona erdi. (M.Sait Adiyaman -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir