• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gençler sade düğün istiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Yaz dönemine girilmesiyle birlikte düğün sezonu da açılmış oldu. Ancak altın fiyatlarının çok yüksek olması ve hayat pahalılığı gençleri kara kara düşündürüyor. Yapılan bir araştırma ise gençlerin düğün töreni ile ilgili görüşlerini ortaya koydu.

SADE DÜĞÜN

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı’nın öncülüğünde yapılan araştırmaya, 436 üniversite öğrencisi katıldı. Katılımcıların yüzde 75.9’unu kadınlar, yüzde 24.1’ni erkekler oluşturdu. Araştırmada “Nasıl bir evlilik töreni ile evlenmek istersiniz?” sorusuna gençlerin 3’te 1’i sade bir nikâh töreni ve aile/yakın çevre ile yemek istedikleri yanıtını verdi, yüzde 6.4’ü “Genel olarak bu tür törenleri anlamsız bulurum” dedi.

HEM AİLELERİ HEM DE GENÇLERİ ZORLUYOR

Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı araştırma sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Aşırı tüketim ve görselliğin hakim olduğu bu çağdan düğün törenleri içerisinde yer alan ritüeller de etkileniyor ve dönüşüyor. Yapılan araştırmalar, düğün harcamalarının önemli masrafları içerisinde barındırması nedeniyle bireyleri ekonomik açıdan zorlayan ve bazı hallerde çiftleri evlilik kararından vazgeçiren önemli nedenler arasında olduğunu ortaya koyuyor. Şaşaalı düğün salonları, en ışıltılı kıyafetler, davetiyeler ve iddialı ikramlıklar hem aileleri hem de gençleri büyük masrafların altına sokuyor. Bu bağlamda böyle bir araştırmayla gençliğin evlilik ritüelleriyle ilgili düşüncelerinin ve algılarının irdelenmesi önem arz ediyor" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir