• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
KESK eylemi hastaları mağdur etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - KESK'e bağlı sendika üyeleri,öğle saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndegreve girdi. KESK'in yaptığı eylemlerde hastanelerde bulunan vatandaşlar mağduroldu.

 

KESK'e bağlısendikalar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve SGK'nın önünde toplandıktansonra sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak, basın açıklaması için Dağkapı Meydanındatoplandı. Gezi Parkı eylemlerini destekleyen ve hükümeti eleştiren sloganlar atıldı.

 

KalabalığınDağkapı Meydanı'nda toplanmasından sonra KESK adına basın açıklamasını okuyan MehmetKaraaslan, geleceklerinin güvende olmadığınısöyleyerek, "Yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun hüküm sürdüğü,emeğin hakkının yok sayıldığı bir ülkede yaşayan tüm kesimler gibi biz kamuemekçileri de geleceğe güvenle bakamıyoruz. Çünkü bir insanın geleceğinegüvenle bakabilmesi ancak kişinin gelirinin, sosyal güvenliğinin, sendikal hakve özgürlüklerinin garanti altına alınmasıyla mümkündür. Tüm çalışanlar gibikamu emekçileri de geleceğe ilişkin beklentilerini koruyabildikleri ölçüdekendisini ve ailesini güvende hissedebilir" diye konuştu.

 

"Alevilerin ve LGBT bireylerin HalklarınDemokratik Kongresi cephesinde olmalı"

Ak Parti hükümetine karşı mücadele edenlerin haklarınıkoruyacaklarını belirten Halkların Demokratik Kongresi, "Halkların DemokratikKongresi olarak kuruluşlumuzdan bu yana bu zorba faşizan AKP hükümetine karşı,devlet zihniyetine karşı mücadele eden, hak arayan bütün çevrelerin,Alevilerin, LGBT bireylerin (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender),Halkların Demokratik Kongresi cephesinde olmalarını ifade ediyorduk" dedi.

 

Sağlıkkuruluşlarında da birçok hasta mağdur oldu

KESK üyelerinin greve girmesiyle Diyarbakır Eğitimve Araştırma Hastanesi ve DiyarbakırKadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hastalarınınmağdur olduğu görüldü. (M.SaitAdiyaman/Hüseyin Yalçın/Hüseyin Asana -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir