• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
İkinci el eşyaya dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Valilik tarafından yapılan açıklamada, kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla il sınırları içerisinde ikinci el elektronik eşya ile hurda veya malzemelerin alım ve satım bilgilerini bulundurmayan işyeri sahiplerine idari para cezası uygulanması kararı alındığını belirtti.


İl genelinde meydana gelen asayiş olaylarından mala karşı işlenen suçlarla ilgili yapılan analize vurgu yapılan açıklamada, "Şüphelilerin genellikle kolay yoldan paraya çevirebilecekleri cep telefonu, bilgisayar, televizyon, beyaz eşyalar, inşaat malzemeleri, resmi kurumlara ait kablolar, halı, kilim, giyim eşyaları ile maddi değeri olan her türlü hurda malzemeleri çaldıkları, bu malzemeleri yasal veya yasa dışı olarak ikinci el eşya alım satımı yapan işyerleri ile usulsüz olarak evlerinde ya da seyyar olarak bu işi yapan şahıslara satarak haksız kazanç elde ettikleri, yine ikinci el suçtan elde edilen eşyayı bilmeyerek satın alan vatandaşlarımızın mağdur duruma düştükleri tespit edilmiştir" denildi.


İkinci el eşya alım-satımı yapan işyeri ile hurdacıların satın aldıkları malzemeler konusunda dikkatli olmaları gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "İkinci El Eşya Alım Satım Formu' doldurulmak sureti ile kayıt tutmaları, tutulan kayıtların bir yıl süreyle saklanması ve kolluk kuvvetlerinin talebi halinde ibraz etmeleri hükme bağlandı" denildi.


Açıklamada, 18 yaşından küçük şahıslardan yanlarında veli ya da vasileri bulunmadığı sürece ikinci el eşya ve malzeme alımı yapılmayacağı ifade edildi.



Açıklamada, alınan kararlara uymayanlar hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği taktirde 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi'ne muhalefetten işlem yapılacağı belirtildi.(Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir