• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Musatazaflar Cemiyeti`nden Dua Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, yayımladığı mesajla tüm Müslümanların Miraç kandilini tebrik etti
 
İsra ve Miraç olayının önemine değinilen mesajda, bu gecede verilen hediyelerin en önemlilerinden birinin de namaz olduğu belirtildi.
 
Peygamber efendimizin bu gecede Kudüs`e gittiği ve orada peygamberlere namaz kıldırdığı ifade edilen mesajda, "Ancak büyük bir teessüfle belirtmek gerekiyor ki peygamberler şehri kadim Kudüs, bugün ümmetin evlatlarının gafleti ve vahdet yerine şeytanın kışkırtmasıyla birbirini boğazlamayı büyük bir maharet saymaları sonucu kan revan içinde Siyonist İsrail vahşetine tanıklık etmekte… Filistin, İslam ümmetinin bağrına saplanan bir hançer gibi duran bu melun ur ile mücadelede her gün ciğerparelerini feda ediyor. Sadece orası da değil bugün İslam coğrafyasının tek bir karışı yok ki kan ve revan içinde olmasın.
Tüm bu olumsuzlukların burukluğu içinde İslam aleminin kandilini tebrik ediyor, Yüce Allah`tan ümmetin uyanışına, dirilişine ve vahdetine vesile kılmasını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Mesajda ayrıca bu geceyi ihya etmek isteyenlere şu tavsiyelerde bulunuldu:
 
- Bu gecede bol bol Kur`an-ı Kerim okuyalım,
- Allah rızası için huşu içerisinde namaz kılalım,
- Hayatımızın geçmiş günleri ve yılları hakkında muhasebe yapalım,
- Aile bireyleriyle birlikte günün mana ve ehemmiyeti hakkında sohbet edelim,
- Günahlarımızın bağışlanması için Allah`tan af dileyelim,
- Peygamber Efendimiz(sav)`e bol bol salât ve selâm okuyalım,
- Dünya ve ahirete ait dileklerimiz için dua edelim (Özellikle esaret altında bulunan kardeşlerimizin bir an evvel özgürlüklerine kavuşmaları, muhacerat yaşayan Müslümanların güven içinde olmaları, Suriye`den Mynmar`a dünyanın dört bir yanında akan Müslüman kanının durması, Müslümanlara musallat olmuş despot ve zalimlerin alaşağı edilmesi, Kudüs`ün özgürlüğüne kavuşması ve dünya istikbarının İslam dini ve müntesiplerine yönelik hile ve tuzaklarının boşa çıkması ve ümmetin evlatlarının aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak yekvücut bir şekilde küffara karşı duracak vahdete ulaşması için dua edelim.)
- Hastaları, yaşlıları ziyaret ederek; yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirelim,
- Eş, dost ve yakınlarımızla tebrikleşelim,
- Dargın ve küskünleri barıştıralım."
 
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir