• DOLAR 34.239
  • EURO 37.68
  • ALTIN 2919.399
  • ...
Tekin: "Eylemler hak aramadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mersin il binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Yapılan eylemlerin hak aramak olduğuna vurgu yapan Tekin, "Bu eylemler milletin iradesidir. Hak arama eylemlerinin arkasında bir şeyler aramak demokrasiye, özgürlüklere saygısızlıktır" dedi.


Sosyal medyada paylaşılan tweetleri savunan Tekin, "Tweetlerdeki yazılardan dolayı herkesi gözaltına alabilen iktidar, bu derin güçleri nasıl ortaya çıkaramıyor. Kim bu derin güçler? Normal hak arama eylemlerini bir derin güce bağlamak insafsızlıktır" şeklinde konuştu.


Eyleme verilen desteğe dikkat çeken Tekin, "Milyonlarca insan, aydın, sanatçı, yazar, çizerler, farklı siyasi partilere oy veren insanlar en doğal hakkını kullanırken siz buna 'Çapulcu' diyeceksiniz, sonra bunun arkasında bir güç arayacaksınız. Bundan vazgeçeceksiniz. Bu, hepimize demokrasi ve özgürlük dersi vermiştir. Bundan hepimiz nasibimizi aldık. Ana muhalefet olarak da" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Yardımcısı Arınç'ın çabalarının devlet adamına yakışan çabalar olduğunu belirten Tekin, "Her ikisine de teşekkür ediyorum. Ama bu cümleleri Sayın Arınç, Sayın Gül kullanmadı. Bu cümleleri Sayın Erdoğan kullandı. Sayın Erdoğan'ın çıkıp kamuoyunun önünde özür dilemesi gerekiyor" dedi.


"Eylemlerin Ak Parti'ye nasıl yansıyacağı" şeklindeki soruya ise Tekin, şöyle cevap verdi: "Doğal çözülme başlamış aslında. CHP olmayınca medyanın görmesi mümkün olmuyor. CHP'yi dövmenin bir bedeli yok, her şeyi söyleyebilirsiniz ama AKP'yi dövmenin bedelleri çok ağır olduğu için AKP'nin kırılganlığını yazmak biraz zordur"(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir