• DOLAR 34.277
  • EURO 37.647
  • ALTIN 2918.823
  • ...
Mahalle sakinlerine `Geri Dönüşüm` eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2008 yılından beri sürdürülen "Ambalaj Atıkları Kaynağında Ayrı Toplanması ve Geri Dönüşüm Projesi" kapsamında vatandaşlara yönelik güncel eğitim çalışmalarına devam ediyor.

 

2008yılında ambalaj atıklarının çevreye zarar vermeden ayrı toplanılarak geridönüşüm tesislerinde ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan projede binlerce tongeri dönüşümlü atıkların toplanıldığını ifade eden Tarsus Belediye BaşkanıBurhanettin Kocamaz, "Çevre ve insan odaklı belediyecilik anlayışımız gereğiçevre projelerimizi olsun bitsin anlayışı ile değil sürdürebilirlik anlayışıile tüm canlı faaliyetlerinin sürdürüldüğü her an, yenilemeye ve güncel tutmayagayret ediyoruz. Bu projelerimizden yalnız bir tanesi olan Geri Dönüşüm Projesi`ndeise vatandaşın istek ve dileklerini dikkate alarak eğitim ve toplamayöntemlerimizi yeniden gözden geçiriyoruz. Alanında uzman olan ÇevreMühendislerinden oluşturduğumuz ve yönetmelik gereği lisanslı geri dönüşümfirması ile işbirliği yaparak yürütülen faaliyetlerimizi, mahalle mahalleplanlayarak tüm Tarsus`umuzu kapsayan bir toplumsal çevre hareketine dönüştürmeyolunda ilerliyoruz" dedi.

 

Yeni uygulamanın Eski Ömerli, Yeni Ömerli ve Yeşilyurt mahallelerinde pilot olarakuygulanması sonucunda vatandaşın da istek ve arzusuyla başarıya ulaşıldığınıbelirten Başkan Kocamaz, "Her apartmana bir kova, her siteye bir konteyner"parolasıyla yola çıktığımız bu uygulamada, pilot bölgelerde elde edilen deneyimlerleönce Altaylılar Mahallesi`nde başlayan çalışmalar, şimdi KırklarsırtıMahallesi`nde devam etmekte ve aşama aşama tüm mahallelerimizde apartmanlaraücretsiz olarak kova, sitelere ise konteyner temin ederek tüm vatandaşlaraulaştıracağız. Vatandaşımıza sağladığımız bu kova ve konteynerlara vatandaşımızambalaj atıklarını evinde bekletmeden geri dönüşüm, toplama kova ve konteynerlaraatabilecek ve hem atığı ayıran vatandaşımız hem de toplama ekiplerimiz açısındandaha pratik ve uygulanabilir hale getiriyoruz." dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir