• DOLAR 34.253
  • EURO 37.591
  • ALTIN 2913.731
  • ...
ÖSYM LYS giriş belgelerini yayınladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÖSYM resmi internet sitesindenyapılan açıklamada, "15-16-22-23 Haziran 2013tarihlerinde yapılacak 2013 Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuranadayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleritamamlanmıştır." İfadesi kullanıldı.

ÖSYM açıklamasının devamında, "Adaylarsınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini, başvuru yaptıkları her LYS içinayrı ayrı, TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile 5 Haziran 2013 günüsaat 14.00`ten itibaren ÖSYM`ninhttps://ais.osym.gov.trinternet adresinden edineceklerdir. Başvuru yapılmayan LYS için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ileadayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunmasızorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belgeüzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidir." denildi.

"Adayların internetten edinecekleri bubelgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını ilgili LYS`de yanlarındabulundurmak zorundadır." Denilen ÖSYM açıklamasında, "İlgili LYS`ye ait Sınava Giriş Belgesi`ni (fotoğrafgörünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınava Giriş Belgesi sadece üzerindebelirtilen LYS için geçerli olacaktır. Bir LYS için düzenlenen belge diğerLYS`ler için kullanılamayacaktır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM`ninbelirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb.bulunmamalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerininzamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat öncehazır bulunmaları zorunludur. Adayların sınava girecekleri binayısınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava GirişBelgesi gönderilmeyecektir." sözlerineyer verildi.

ÖSYM`nin açıklamasını şu sözlerle sürdürdü;"Adayların sınava girebilmeleri için SınavaGiriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlikbelgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport,zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler içinaskerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerlideğildir.), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanunimirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunlarındışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınavagiriş için geçerli belgeler olarak kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında soğukdamga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarasıbulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncelbir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ilegeçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday mazereti neolursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersizsayılacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanındaT.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlikbelgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamalarıiçin sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmelerigerekmektedir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir