• DOLAR 34.257
  • EURO 37.623
  • ALTIN 2909.85
  • ...
Sıkıntılardan kurtulmanın yolu: Vahdet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İkra Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra Eğitim Derneği) , bu gece idrak edilecek olan Miraç Kandili ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.


Mesajda, İslam ümmetinin yaşanan sıkıntılardan kurtulmasının yolunun vahdet olduğu vurgusu yapılırken, Allah`ın Hz. Muhammed`in (s.a.v) ümmetine ikramda bulunduğu bu mübarek gecelerin, hakkıyla değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.


Miraç vakasında Peygamber Efendimizin (s.a.v) İlahi huzura yükselerek, ümmeti için bir takım hediyelerle döndüğünün ifade edildiği açıklamada, "Bu gecede beş vakit namaz ümmete hediye edilmiştir. Peygamber Efendimizin (s.a.v) `Gözümün nuru` dediği namazın böylesi mübarek bir yükselişte hediye edilmesi çok manidardır" ifadeleri kullanıldı.


Dünyanın değişik coğrafyalarında zulüm altında inleyen Müslümanlara bu mübarek günlerde dua etmenin önemli olduğunun ifade edildiği açıklamada, " Kardeşlerimizi böylesi mübarek gecelerde unutmayıp, Allah`ın yardımına mazhar olmaları için dualar etmeliyiz. Bir vücudun azaları gibi olmamız hasebiyle yaşamış oldukları elemleri bizler de en az onlar kadar hissedip, Müslüman kardeşlerimizi dualarımızda unutmamalıyız " denildi.


Açıklamada son olarak, " Temennimiz böylesi mübarek gecelerin İslam ümmetinin vahdetine vesile olması yönünde. Cenab-ı Hakk`ın bu mübarek geceyi İslam ümmeti için bir vesilettü`n necat kılmasını diliyor, tüm kardeşlerimizin mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyoruz" ifadelerine yer verildi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir