• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Çocuklardan Kur'an kurslarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaz Kur'an kurslarına gelen çocuklara tecvidle Kur'an-ı Kerim eğitimi, dini bilgiler, ilmihal bilgilerinin yanı sıra kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılınacağı öğretiliyor. Her yıl camiye gelen öğrencilere ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtılarak çocukların manevi gelişimine katkı sağlanıyor.

"Allah'ın emrini çocuklarımıza öğreterek başaralı olmaya çalışacağız"

Haci Aşık Fatih Camii İmamı

Fatih Camii imamı Haci Aşık çocukların ilgisinden memnun olduklarını beliterek "Çocuklarımız bir an önce Kur'an kursu açılsın da dinimizi, irfanımızı; edep ve adabımızı öğrenelim diye bekliyorlardı. Biz de onlar için gayret ediyoruz. İnşallah bu samimi inancımızla başaracağız. Çocuklarımız neşeli bir şekilde çalışıyorlar. Allah'ın emrini çocuklarımıza öğreterek başaralı olmaya çalışacağız. Arkadaşlarımızla gayret içerisinde çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim öğretme çabasındayız. Bu hem sevap hem de bizim görevimizdir. Çocuklar hiperaktif oldukları için onları eğlenmeleri için oyunlar oynatıyoruz. Çocuklara size sürprizlerimiz olacak dediğimiz zaman çocuklar ister istemez bunları duyunca seviniyorlar. Bir çikolata veya piknik etkinliğiyle çocuklar camiye aşina olsunlar, sevinsinler diye gayret ediyoruz. Velilerimiz de bu konuda bizlere yardımcı oluyor. Çocuklarımıza ahlak, itikat konularında çocuklarımıza bir şeyler öğretiyoruz." dedi.

"Peygamber Efendimizin hayatını öğretiyoruz"

Fatih Cami Din Gönüllüsü Kutbettin Deniz

Cami din gönüllüsü Kutbettin Deniz, "Yaz kurslarımızda önce öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'i öğretiyoruz. Kur'an-ı Kerim'in yanında öğrencilerimize din dersleri, ahlak, Peygamber efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem hayatını öğretiyoruz. Bunun yanı sıra çocuklarımızın sıkılmaması için onlarla çeşitli oyunlar oynuyoruz. Çocuklarımızın dinini öğrenmesi için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Çocukların daha iyi bir eğitim alması ve motivasyonlarının güçlü olması için onları ödüllendiriyoruz. Çocuklarımızın gelecek seneki kursları dört gözle beklemeleri için onları pikniklere, yüzme havuzlarına götürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Camiye gelen çocuklardan Mahmut Arda Deniz, "Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğim için mutluyum. Yaz kurslarında abim ve kuzenlerimle birlikte sürekli geliyorum. Tatillerimizde kursa gelerek dinimizi öğrenmeye çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Can Furkan Aşık ise, "Camiye gelerek hocalarımızdan Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Camiye geldiğim için çok mutluyum. Tüm arkadaşlarımı camiye davet ediyorum." dedi.

Musa Oduncu, dinini öğrenmek için camiye geldiğini dile getirerek "Yaz tatilinde kurslara giderek Kur'an-ı Kerim ve dinimizi öğreniyoruz. Peygamberimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem gittiği yolda giderek dinimizi daha güzel öğrenmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir