• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Afganistan Afet Yönetimi Başkanlığı doğal afetlerden etkilenenlere yardım dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Afet Yönetimi Başkanlığı, Paktika, Kandahar, Badahşan ve Zabul'da özellikle doğal afetlerden etkilenen halka yardım ulaştırmaya devam ediyor.

 

Paktika

Afgan Kızılayı Başkan Yardımcısı Molla Nureddin Turabi, Paktika vilayetinin Gyan ve Barmal ilçelerinde depremden etkilenen aileleri ziyaret ederek depremden etkilenen ailelere yapılan yardım dağıtımına eşlik etti.

Gyan ilçesindeki her aileye un, pirinç ve yağdan oluşan gıda paketi dağıtılırken, Barmal ilçesinde ise depremden etkilenen ailelere; çadır, halı, mutfak gereçleri ile gıda dağıtıldı.

Turabi, Afgan Kızılayı'nın depremden etkilenen Gyan, Barmal ve Spera ilçelerindeki 5 bin ailenin her birine 13 bin AFN nakit yardımı yapılacağını söyledi.

Bağışların, Gyan ilçesindeki Afgan Kızılayı Merkezi'nden başlayacağını belirten Turabi, depremzedelerin, yıkılan evlerini yeniden inşa etmeleri ve hizmet alanlarının onarımı için uluslararası yardım kuruluşlarıyla koordineli çalışılacağını ifade etti.

Kandahar

Kandahar Afet Yönetimi Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği ile tespiti yapılan 283 ailenin her birine 12 bin 600 AFN'den oluşan 3 milyon 565 bin 800 Afgani'yi dağıttı.

Zabul

Zabul İl Afet Yönetimi, Zabul vilayetinin merkezi şehri Kalat'ta 200 yoksul aileye nakit para dağıttı.

İl Afetle Mücadele Daire Başkanlığı, ADA iş birliği ile tespiti yapılan 200 yoksul ailenin her birine 140 dolar nakdi yardımda bulundu.

Badahşan

Badakhshan Afet Yönetimi Başkanlığı, doğal afetlerden etkilenen yaklaşık 600 aileye nakit para dağıttı.

Concern Institute iş birliğiyle Taşkan ilçesine bağlı üç köyde yardım dağıtan Badahşan Afet Yönetimi, doğal afetlerden etkilendiği tespit edilen 600 ailenin her birine 11 bin 200 AFN'den oluşan yardımları ulaştırdı.

Badahşan Doğal Afet Yönetimi Müdürü Mevlevi Muhammed Ekrem Ekberi, Concern Institute'den yapılan bağışların, Taşkan ilçesinin Yaval, Muzafferi, Melgani ve Sertel köylerinde yaşanan son doğal afetlerden etkilenenler ile kuraklık sebebiyle zor günler geçiren halka nakdi yardım olarak dağıtıldığını söyledi.

Ekberi, Muzafferi köyünde 159, Melgani ve Sertel köylerinde 257, Yaval Bala köyünde 166 kişiye yardım yapıldığını belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir