• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
LGS tercihleri ne zaman? LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında yapılan merkezi sınavın sonuçlarını 30 Haziran’da açıkladı. Öğrenciler ve veliler, “LGS tercihleri ne zaman? LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorularına cevap arıyor. MEB’in duyurusuna göre LGS tercihleri 4-20 Temmuz'da alınacak. LGS tercih sonuçları ise 25 Temmuz’da açıklanacak.

LGS tercih kılavuzu yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “2022 yılı ortaöğretim kurumları kontenjan tabloları ile tercihlere rehberlik etmek üzere illere göre yüzdelik dilimlerdeki öğrenci sayıları paylaşıldı. Öğrencilere kolaylık sağlamak için tercih rehberleri de hazırlandı. Kontenjan tablolarının yanı sıra 2021'de söz konusu okullara sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de açıklandı. Öğrenciler kendi yüzdelik dilimlerini, okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırarak tercih edecekleri okullar hakkında fikir edinebilecek. Ayrıca yerel yerleştirme kapsamında sınavsız öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tabloları da açıklandı.” denildi.

LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN!

LGS tercihleri ne zaman? LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu "www.meb.gov.tr"den yayımlandı. MEB’den yapılan duyuruya göre, LGS tercihleri 4-20 Temmuz'da yapılacak, LGS tercih sonuçları 25 Temmuz'da açıklanacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir