• DOLAR 34.236
  • EURO 37.593
  • ALTIN 2882.61
  • ...
 Arınç Gezi Parkı Temsilcileri İle Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam eden görüşmede Taksim Platformu adına, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Tayfun Kahraman, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Celal Ovat, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz yer alıyor.

Platform temsilcilerinin Arınç`a 6 talep ile gittiği belirtiliyor. Bu taleplerden 4`ü ise şöyle;

- Topçu Kışlası`nın yıkılıp yerine herhangi bir yapının yapılması istenmiyor.

- Atatürk Kültür Merkezi`nin yıkılmasını istemiyorlar.

- Gezi Parkı`ndaki ağaçların kesilmesini istemiyorlar.

- Gösterilerde orantısız güç kullandıklarını düşündükleri polislerin cezalandırılmasını istiyorlar.

Toplantı sonrası bir açıklama yapılıyor:

Hükümetin izlediği polis şiddeti başta olmak üzere politikalar tüm yurtta protesto ediliyor. Hayatını kaybedenelerin ailelerinin acılarını paylaşıyor yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Topluma yönelik baskıcı tutum devam etmektedir. Toplumu yatıştırıcı bir açıklama yapılması beklenirken Sayın Başbakan ne yazıkki iç savaşı çağrıştıran ve topuma hakaret tarzında ifadeler kullanmıştır. Bu ifadeler tepkileri çığ gibi büyütmüştür.

Bizler toplumun taleplerini hükümete ilettik. Bu taleplerin yer aldığı belgeyi Bülent Arınç`a ilettik. Bu talepler hükümetin atacağı adımları tayin edecektir. Yaşananları marjinallikle açıklamak görmemezlikten gelmekten başka birşey değil.

Kanalİstanbul başta olmak üzere çevreyi bozacak projelerle ilgili önerilerimiz dikkate alınmalıdır.

Yetkileleri bu sorunları bir an önce çözmek üzere adım atmaya çağırıyoruz. Olaylarda gayri resmi olarak elde ettiğimiz rakamlara göre 4 bine yakın yurttaşımız yaralanmıştır. Bu tablo çok ciddidir. Herkesi bu empatiyi kurarak sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz.

Bu olayları başlatanlar bu işe her an son verebilir.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir