• DOLAR 34.281
  • EURO 37.699
  • ALTIN 2912.793
  • ...
Baykal`dan Kılıçdaroğlu`na `Artık Yeter`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP`de yapılan halef selef görüşmesinde görüş ayrılığı ortaya çıktı. Baykal, Kılıçdaroğlu`nun tavrını doğru bulmadığını söyledi ve yemin etme çağrısında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal görüşmesinin ayrıntıları belli olmaya başladı. NTV`nin iddiasına göre görüşmenin çıkışında "Benim ağzımdan çıkacak bir kelime ile bu kriz çözülmeyecek" dışında bir açıklama yapmayan Baykal`ın Kılıçdaroğlu`na sert eleştirilerde bulunduğu öğrenildi.

Baykal, yemin etmeme tavrına karşı çıktığını söylediği Kılıçdaroğlu`na, "İlk gün tavrımız doğruydu. 133 milletvekili olarak kürsüye gidilerek `Yemin etmiyoruz` diyerek tavrı gösterebilirdi. Ancak şu an bu sürdürülebilir bir tavır değil" diye konuştu. Bir an önce yemin edilerek CHP`nin Meclis çalışmalarına katılması gerektiğini dile getiren eski CHP Genel Başkanı, iyi yönetilemeyen krizin derinleştiğine işaret etti.

İktidar partisinin krizi çözmek için girişimde bulunmadığını belirten Baykal, ortaya konan tavrın CHP`ye zarar verdiğini kaydetti.

Şu an yaşananın yemin krizi değil demokrasi krizi olduğunu vurgulayan Baykal, Kılıçdaroğlu`na "Kendi sözlerimizin tutsağı olmamalıyız. İktidarı beklemeden kendi tavrımızı ortaya koymalıyız" dedi.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir