• DOLAR 34.261
  • EURO 37.627
  • ALTIN 2873.969
  • ...
Beldeler mağdur olmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - ÇukurovaBelediyeler Birliği (ÇBB) olağan Meclis toplantısını Adana`da yaptı. Mersin,Adana, Hatay ve Osmaniye`den 108 belediyenin üye olduğu Çukurova BelediyelerBirliği  (ÇBB) Meclis Toplantısıgerçekleştirildi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇBB Başkanı ve TarsusBelediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Yeni yasayla Antakya, Hatay olarak,Mersin ve Adana Büyükşehir sınırları il sınırıyla örtüştürülüyor. Bu üçbüyükşehir`de de yeni yasayla birlikte 30 Mart 2014`den itibaren beldeler maalesefkapatılmış olacak. Ne kadar üzülsek de ne kadar hoşumuza gitmese de 2014 Martsonundan itibaren birçok belde başkanımız beldeleri kapatıldığından dolayı aramızdaolamayacaklar. O beldelerin geleceğiyle ilgili alacağımız kararları, yapacağımızönerileri, tespit ettiğimiz görüşleri ilgili yerlere de ulaştırmakmecburiyetimiz vardır. Bu yasa Türkiye`de ilk defa uygulanacağı için birçoksıkıntıyı da beraberinde getirecek. Bunun bilinci içerisindeyiz. İlk defabaşlayacak bu uygulamalarla, yapılacak herhangi bir yanlış uygulama belkiileride düzeltme imkânına kavuşabilir ama o düzeltilinceye kadar ki yanlışuygulamaların sıkıntısı da belli bir müddet devam etmiş olacaktır" dedi.
 
ÇBB`nin ana gayesinin belediyeler arasında yardımlaşmayısağlamak olduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, "ÇBB ve tüm belediye birliklerininana gayesi belediyeler arasında yardımlaşmayı sağlamak, yakınlaşmayı sağlamakve bilgi, görgü, beceriyi arttırmak bununla ilgili altyapı oluşturmak vebelediyelerimizin sıkıntılarını çözme konusunda onlara yol gösterici olmaktır.Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de ÇBB olarak bu türçalışmaları sürdüreceğiz. Ben bu toplantının öncelikle belediyelerimize,bölgemize ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum" ifadesinikullandı.
 
Yapılan konuşmanın ardından meclis, 2012 yılı Faaliyetraporunu ve 2012 Mali Yılı Kesin Hesabı`nı görüşüp karara bağladı. Diğer maddelerinardından da komisyon seçimleri yapıldıktan sonra toplantı sona erdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir