• DOLAR 34.228
  • EURO 37.595
  • ALTIN 2878.572
  • ...
Batman'da çevre yürüyüşü yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre ve Şehircilik Günü nedeniyle saat 10.00'da valiliğin önünden Atatürk Parkına kadar kamu kurum müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla yürüyüş yapıldı.


Yürüyüşün ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Park'ında stant kurdu. Kurulan stantta atık pillerin ve bitkisel atık yağların çevreye verdiği ifade edildi.


Atatürk Parkı'nda kurulan standın açılışını Batman Valisi Yılmaz Arslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ve İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi yaptı.


Açılan standın başına geçen Vali Arslan, atık pil ve atık yağ getiren çocuklara tişört ve şapka verdi.


Arslan, çevre ile ilgili yaptığı konuşmada, "Bir pil 800 bin litre suyu zehirliyor. Yine bir litre atık yağ bir milyon litre içme suyunu kirletiyor ve bunlar çok önemli şeylerdir. Çocuklar bu konuda bilinçlenirse inşallah ülkemiz gelecekte de bu konularda daha da hassas olacak. Çevre bilincinin oluşturulması için çok önemli bir adım. Bu yüzden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum emeklerinden dolayı. Pillerin ne kadar zarar verdiğini biliyoruz. Bu yüzden pilleri çevreye atmayalım toplayalım ve çevre müdürlüğüne teslim edelim" dedi.


Stant hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Onhan, amaçlarının vatandaşları duyarlı hale getirmek ve çevrenin önemini anlatmak olduğunu belirtti. Onhan, "Amacımız yaşanabilir çevre ve marka şehirler kapsamında özellikle çevre bilincinin arttırılmasına yönelik bir takım etkinlikler yapmaktır. Atık pil ve bitkisel atık yağların çevreye verdiği zarar ile ilgili el broşürleri dağıtıp bilgilendirme yaptı. 10 adet atık pil getirene 1 adet şapka veriyoruz. Bir litre atık yağ getirene ise bir adet tişört vererek ödüllendiriyoruz" dedi. (M. Fatih Akgül-İ LKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir