• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Kurban eti nasıl saklanır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı yardımlaşma ve dayanışmanın öne çıktığı günlerdir. Kesilen kurbanlar fakir ve muhtaçlara dağıtılır, bir kısmı ise evde saklanır. Kurban Bayramı ile birlikte etin saklanması ve pişirilmesine yönelik sorular da arttı. Peki, Kurban eti nasıl saklanır? İşte merak edilen sorunun cevabı…

KURBAN ETİ YIKANIR MI?

Uzmanlar, kurban etinin yıkanmasını tavsiye etmiyor. Konunun uzmanlarına göre et yıkandığında temizlenmiyor aksine bakterilerin çoğalmasına sebep oluyor. Bu sebeple kurban etinin yıkanması tavsiye edilmiyor. Uzmanlar etin doğru ısıda pişirilmesi durumunda tüm bakterilerin yok olacağını belirtiyor. Eti pişirmeden önce bir süzgeçte bekletilmesi ve tüm kanın süzülmesi öneriliyor. Ayrıca kurban etinin sıcak suyla yıkanması da insan sağlığı açısından tehlike oluşturuyor.

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

Kurban etinin saklanması da çokça merak edilenler arasında. Uzmanlar kurban kesildikten sonra etlerin parçalara ayrılmasını ve serin bir yerde yaklaşık 6 saat kadar dinlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Bu sürede etin üstünün örtülmemesi gerekiyor. Ayrıca kurban etinin sinek ve böceklerden de korunması öneriliyor.

KURBAN ETİ NE ZAMAN BUZLUĞA KONUR?

Kurban eti dinlendirildikten ve ısısını kaybettikten sonra buzluğa veya derin dondurucuya koyulabilir. Kurban etini pişirmek için derin dondurucudan çıkardığınızda ise mümkünse dışarıda bekletmeyin. Buzdolabının sebzeler için olan bölümünde çözme işlemini gerçekleştirmeniz daha sağlıklı olacaktır.  Çözülen etin tekrar dondurulması ise sağlık açısından oldukça zararlı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir