• DOLAR 32.339
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2240.922
  • ...

Özellikle pandemiyle birlikte zamların peş peşe yapıldığı ayçiçek yağı ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Kürsel piyasalarda  2 bin 150 dolara kadar yükselen ham ayçiçek yağ fiyatı, son haftalarda ciddi bir düşüşle 1500 dolara kadar indi.

Ayçiçek yağı fiyatı yüzde 30 düştü!

Dünya'dan Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre; fiyatların yüzde 30 gerilediği aktarıldı.Ayçiçek yağındaki durumun raf fiyatlarına yansıtılması beklentisi oluştu. 

Ayçiçek yağı gümrük vergisi sıfırlandı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde, temel gıdalarda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla bazı yağlı tohumlar ile yağların ithalatında düzenlemeye gidilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararda, ayçiçeği, mısır ve soyada gümrük vergisi 31 Aralık'a kadar sıfırlandı.

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Karar kapsamına hayvansal, bitkisel veya mikrobiyal katı ve sıvı yağlar ve bunların parçalanma ürünleri; hazır yemeklik katı yağlar; hayvansal ve bitkisel mumlar, yağlı tohum ve meyveler, muhtelif tane, tohum ve meyveler; sanayide ve tıpta kullanılan bitkiler, saman ve kaba yem kapsamında 6 numaralı dipnota karşılık gelen ürünler de dahil edildi. Söz konusu ürünlerin yer aldığı karar, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.