• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
"Miraç inkar edilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa Müftü Vekili Yusuf Arslan yarın gece idrak edilecek Miraç kandili ile ilgili bir mesaj yayınladı.


Miraç'ın Resulullah'ın (s.a.v) şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir yükseliş ufku olduğunu belirten Arslan, "Feyiz ve bereketlerin kaynayıp, coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç gecesidir. Miraç bir yükseliştir, bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki ediştir" dedi.


Miraç mucizesiyle İki Cihan Serveri Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) ilahi huzura hem cismani hem de ruhani olarak yükseldiğini vurgulayan Arslan, "Önce içinde bulunduğu Kâbe ve Mescid-i Haram'dan, etrafı Peygamberlerle mübarek kılınan Mescid-i Aksa'ya götürülmüş, oradan da bütün âlemleri geride bırakarak, peygamberlerle bir bir görüşmüş ve varlıklar âleminin en son noktası olan Sidre-i Müntehaya ulaşmıştır. Sonra ilahi kelamı doğrudan doğruya işitme nimetine mazhar olmuş, insanlığa büyük bir müjde ve şefaatle dönmüştür. Miraç mucizesi Kur'an-ı Kerim'de ayetlerle anlatılmış ve varlığı inkâr edilemeyecek bir şekilde ortaya konmuştur" ifadelerini kullandı.


Hz. Muhammed'in (a.s.) bu gece bütün kâinat tabakalarında Yaratıcının muhteşem eserlerini temaşa ettiğini ve İlahi hitaba mazhar olduğuna dikkat çeken Arslan, "Kâinatta tecelli eden yaratılış kanunlarının çok üstünde yüksek bir mucize olan Miraç, aklı gözüne inmiş materyalist düşünce sahipleri tarafından meydana geldiği günün sabahında inkâr edildiği gibi, bugün de onların takipçileri tarafından bir türlü kabul edilememektedir. Hâlbuki dünya gibi ağır bir cisim ilmen güneşin etrafında dönerken saniyede 108 bin km. hızla dönmektedir. Acaba bu muntazam hareketi ona yaptıran, bir pervane gibi döndüren bir kudret sahibi, bir insanı Arş'a getiremez mi? Güneşin çekim gücü denilen ilahi kanunla Mevlevi gibi etrafında pek ağır olan yerküreyi (dünyayı) gezdiren bir hikmet Allah'ın rahmet ve muhabbet denilen çekim gücüyle bir insanı şimşek gibi Arşı âlâya ve Sidretül Müntehaya çıkaramaz mı? Elbette çıkarır" dedi.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir