• DOLAR 34.573
  • EURO 36.352
  • ALTIN 2918.995
  • ...
Tarihte bugün: 25 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1801: Kahire’deki Fransız işgal orduları, Osmanlı ordusuna teslim oldu. 1798-1801 yılları arasında Fransa, Mısır ve doğu ticaret yolları üzerinde üstünlük elde etme amacıyla Mısır’ı işgal altında tuttu. Britanya’nın da Osmanlı İmparatorluğu’na yardım etmesi sonucu Fransa Mısır’da daha fazla tutunamamış ve imzalanan Paris Antlaşması çerçevesinde Mısır’daki Fransa askerleri Osmanlı ordusuna teslim olmuştur. (Fransız işgal orduları, Osmanlı ordusuna teslim oldu)

 

1950: Sovyetler tarafından desteklenen Kuzey Kore orduları, sabahın erken saatlerinde Güney Kore’ye saldırdı. Böylece Kore Savaşı başlamış oldu. Bu savaşa daha sonra Amerika’nın çağrısı üzerine BM’de dâhil olmuş ve çok uluslu güç Kore’ye müdahale etmiştir. Türkiye de ilk kez bir sınır ötesi savaşa müdahil olup asker göndermiştir. (Kore Savaşı başladı)

 

1963: Verdiği kararlarla çok tartışılıp eleştirilen Anayasa Mahkemesi, ilk duruşmayla görevine başladı. (Anayasa Mahkemesi göreve başladı)

 

1975: İmam Hatipliler’in Harp Okulları’na alınması teklifi, Meclis Milli Savunma Komisyonu tarafından reddedildi. İmam Hatip okulları her darbe ve olağanüstü durumlarında gündeme gelmiş ve Cumhuriyeti koruma zihniyetiyle önleri kesilmiştir. (İmam Hatipliler’in Harp Okulları’na alınması reddedildi)

 

1991: Hırvatistan ve Slovenya, Yugoslavya’dan bağımsızlıklarını ilan ettiler. Sovyetler Birliği’nin dağılmasından tüm komünist ülkeler etkilenmiş ve birçoğu dağılmıştır. (Hırvatistan ve Slovenya, bağımsızlıklarını ilan ettiler)

1993: Tansu Çiller, Türkiye'nin ilk kadın başbakanı oldu. (Türkiye'nin ilk kadın başbakanı)

2012: 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadesi alınan YÖK Eski Başkanı Kemal Gürüz, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Kemal Gürüz, öğrencilerin İslami inançlarından dolayı fişlendiği ve başörtülerinden dolayı üniversitelere alınmadığı 28 Şubat Süreci’nde YÖK Başkanlığı koltuğunda bulunuyordu. (Kemal Gürüz tutuklandı)

 

2019: Askerlik süresini 6 aya indiren, bedelli askerlik uygulamasını kalıcı hale getirerek askerlik sistemini yeniden düzenleyen kanun teklifi, meclis genel kurulunda kabul edilerek yasalaştı. (Yeni askerlik sistemi yasalaştı)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir