• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Kurbanlık hayvanların İstanbul’a girişi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurbanlık hayvanların girişine izin verilmesiyle kurbanlık hayvanlar mega kente giriş yapmaya başladı.

Türkiye'nin en çok hayvan satılan şehri İstanbul'a giriş yapan hayvan yüklü araçlar denetim noktalarında durdurularak, hayvanların kulak küpeleri ve pasaportları kontrol ediliyor. Gece saat 00.00'dan itibaren kurbanlıkların şehre girmelerine izin verilmeye başlandı. Şehrin birçok noktasında oluşturulan kurban pazarlarına götürülecek hayvanlar, kamyonlarla şehre giriş yapıyor.

24 Haziran itibarıyla kente getirilmesine izin verilen kurbanlık hayvanlar, Anadolu yakasında Kuzey Marmara Otoyolu Riva Canlı Hayvan denetim noktasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince denetleniyor. Denetimlerde farklı illerden İstanbul'a kurbanlık taşıyan araçlar durdurularak hayvanların kulak küpeleri ve pasaportları kontrol ediliyor. Gece yarısından itibaren kente yaklaşık 100 aracın giriş sağladığı öğrenildi.

Kurban Bayramı'nın son gününe kadar sürecek denetimlerde, evrakında eksiklik bulunan hayvan sahiplerine ve kurbanlıkları taşıyan aracın şoförüne idari para cezası uygulanırken, eksik evrak ve küpesiz raporsuz gelen araçlara işlem uygulanarak Tuzla'daki canlı hayvan borsasına yönlendirildiği belirtildi.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir